Κλασική Κερκυραϊκή Παστιτσάδα!!!!

Είναι ένα παραδοσιακό και εύκολο φαγητό, μου άρεσε πάρα πολύ όταν το πρωτοδοκίμασα σε ένα νησί, μαγειρεμένο από μια πολύ καλή μαγείρισσα, και δεν μπορούσα να φύγω χωρίς τη συνταγή.  Εξάλλου σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια? Νομίζω είναι τα αγαπημένα όλων.


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί σάλτσα ντομάτας (passata)
1/2 κούπα λευκό κρασί
2 κουταλιές ξύδι
2 φύλλα δάφνη
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
κεφαλοτύρι τριμμένο.


Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις κάψει, προσθέστε το κρέας και σοτάρεται από όλες της μεριές, σβήστε με το κρασί, αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
 Ρίξτε μέσα τη ντομάτα μαζί με όλα τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι και προσθέστε 2 ποτήρια ζεστό νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό για 1 ώρα περίπου. (30 λεπτά σε χύτρα), μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, (προσοχή μην τα παραβράσετε).
Σερβίρετε ζεστά, πασπαλίστε τα με κεφαλοτύρι τριμμένο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Ντιάνιτα, ένα σου λέω, καταπληκτικό, πεντανόστιμο, είσαι φανταστική συγχαρητήρια! Μόλις το έφτιαξα και έφαγα το μισό από την κατσαρόλα και πίστεψέ με, είμαι πολύ δύσκολη στο φαγητό. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να ανεβάσεις συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με μακαρονάκι? Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είσαι γερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή