Τούρτα Black Forest.Αυθεντική συνταγή!!!Βήμα Βήμα...

Αυθεντική συνταγή, τη μοιράστηκε μαζί μου, ένας φίλος μου, που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, είναι καταξιωμένος Σεφ και ελπίζω να τον βγάλω ασπροπρόσωπο, νομίζω ότι ήμουν καλή μαθήτρια,για χάρη της κόρης μου, γιατί είναι η αγαπημένη της τούρτα, που σε κάθε γιορτή διακοσμεί το τραπέζι μας.


Υλικά
3 πάτους παντεσπάνι σοκολάτα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για την Κρέμα Κεράσι
2 κονσέρβες κεράσια σε σιρόπι
1 κούπα σιρόπι από τα κεράσια
1/2 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για τη Κρέμα Chantilly (Σαντιγί)
800 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά του
1 κούπα ζάχαρη άχνη (ή για ευκολία)
2 φακελάκια Γιώτης Garni

Για το Σιρόπι
1/2 κούπα σιρόπι από τα κεράσια
2 κ. σ. ζάχαρη
2 σφηνάκια λικέρ κεράσι ή άλλο ποτό

Εκτέλεση
Πρώτα λιώνουμε σε Μπεν Μαρί 150 γρ. κουβερτούρα και καλύπτουμε με τη σοκολάτα τους 3 πάτους παντεσπάνι. (εδώ η διαφορά είναι ότι δεν κάνω την κρέμα ganache, μου αρέσει η κουβερτούρα)









Ετοιμάστε την κρέμα. Σουρώστε τα κεράσια, μετρήστε 1 κούπα από το σιρόπι του, (κρατήστε το υπόλοιπο) και βάλτε το σε κατσαρόλα, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τη ζάχαρη,









και το κόρν φλάουρ, βάλτε το σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξη, (δεν θέλει πολύ ώρα).









Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα κεράσια (κρατήστε 25 κεράσια για το στόλισμα της τούρτας) και αφήστε το να κρυώσει. Ετοιμάστε τη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος (να είναι παγωμένα), σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει αφράτη, αλλιώς ετοιμάστε τη γαρνί
γιώτης, χτυπήστε τα δύο φακελάκια με 400 ml. κρύο γάλα για 5 λεπτά, βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Στήνουμε την τούρτα.









Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το σιρόπι, βάλτε σε μια πιατέλα ένα πάτο παντεσπάνι και βάλτε 4 κουταλιές σιρόπι, προσθέστε από πάνω όλοι την κρέμα κεράσι.









Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίστε το με σιρόπι και προσθέστε τη μισή σαντιγί.









Βάλτε και το τρίτο παντεσπάνι, πατήστε το ελαφρά με τα χέρια σας να ισιώσει η επιφάνειά του και σιροπιάστε το,  καλύψτε το όλο με τη σαντιγί, βάλτε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστκής (τα πουλάνε σε όλα τα σουπερμάρκετ)  5-6 κουταλιές σαντιγί και κάντε ροζέτες γύρω, γύρω.









Παίξτε με τη φαντασία σας και στολίστε το όπως θέλετε, βάλτε πάνω τα κεράσια που κρατήσατε.
Και τέλος, κόψτε με ένα μαχαίρι τα 50 γρ. κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και ρίξτε τα πάνω στη τούρτα. Μη σας φαίνεται βουνό, είναι εύκολη, απλά οργανωθείτε, κάντε μια μέρα πριν το παντεσπάνι
και μετά όλα είναι εύκολα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Πώς θα περάσει το συροπι μέσα στο παντεσπάνι αφού το έχεις καλύψει με κουβερτουρα περίεργο μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή