Νew York Cheesecake!! (Τάρτα Τυριού) Με σάλτσα Φράουλα!!

   Μια από της αγαπημένες μου τάρτες, δεν τη βρίσκω εύκολα στα ζαχαροπλαστεία σε αυτoν τoν τύπο, ψημένη στο φούρνο, συνήθως είναι του ψυγείο και δεν τις προτιμώ.
Τελικά μου την σέρβιραν...
στο Mama Roux ένα εστιατόριο που υπήρχε στη Γλυφάδα, τώρα στο Μοναστηράκι, και όταν τη δοκίμαζα αυτή η γεύση με ταξίδεψε πίσω στο χρόνο σε παιδικές αναμνήσεις. Η υφή, η γεύση, το άρωμα και η απλότητα του, το κάνει ένα εξαιρετικό γλυκό.
Ετοίμαζα και μια σάλτσα φράουλα για να το συνοδεψω, αλλά και μόνο του είναι τέλειο.


Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα Digestive
90 γρ. βούτυρο

Για τη Γέμιση
900 γρ. τυρί τύπου philadelphia
200 ml γιαούρτι (στραγγιστό 2% λιπαρά)
250 γρ, ζάχαρη
3 αυγά + 1 κρόκο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κ. γ. βανίλια
3 κ. σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη σάλτσα Φράουλα
300 γρ. φράουλες
3 κ. σ. ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 φύλλο ζελατίνα


Εκτέλεση

 Αλέστε τα μπισκότα, βάλτε το βούτυρο και δουλέψτε το με τα χέρια, μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
 καλύψτε με λαδόκολλα μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκατοστών, βάλτε τα μπισκότα
  και με ένα κουτάλι απλώστε το μπισκότο στον πάτο και όσο μπορείτε στα τοιχώματα, βάλτε το στο ψυγείο όσο θα ετοιμάζετε τη γέμιση.
Προθερμένετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
 Πρώτα, βάλτε το τυρί σε ένα μπολ, (το τυρί πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) χτυπήστε το με το μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά να αφρατέψει
 προσθέστε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και χτυπήστε το για άλλα 3 λεπτά
 Τέλος ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε για 2 λεπτά ακόμα.
βάλτε το μείγμα τυριου μέσα στη φόρμα με τα μπισκότα
Αρχικά,  βάλτε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά, χαμηλώστε στους 180 και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά, σβήστε το φούρνο και αφήστε την τάρτα μέσα, μέχρι να κρυώσει.
Βγάλτε και ξεφορμάρετε το κρύο τσίζ κέικ.

Ετοιμάστε τη σάλτσα φράουλα
 Καθαρίστε καλά τις φράουλες, κόψτε τα, βάλτε τα σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
αφήστε τα να βράζουν σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας σταδιακά για περίπου 10 λεπτά
βάλτε το φύλλο ζελατίνας μέσα σε νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και μετά προσθέστε το στις φράουλες.  Τέλος βάλτε το μείγμα φράουλα στο μουλτι και χτυπήστε τα, περάστε τη από σουρωτήρι για να έχετε μια καθαρή και λεία σάλτσα.
 Κόψτε το τσιζ κέικ
 Σερβίρετε με μια κουταλιά σάλτσα φράουλα ή αν προτιμάτε σκέτο είναι το ίδιο... υπέροχο!!
Καλή Επιτυχία... Dianita!!! 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου