Τραγανά Τάκος (tacos dorados) με γέμιση Πατάτα-μπέικον!!!!!

Παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές όσον αφορά στη γέμισή τους, με προμαγειρεμένο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, με τυριά, πατάτα και πολλά άλλα.  Τα παιδιά μου το λατρεύουν και οι φίλοι τους το ίδιο, είναι λίγο μπελαλίδικο γιατί πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τις τορτίγιες, άλλα σας αποζημιώνει η υπέροχη γεύση τους.




Υλικά
20 τορτίγιες από καλαμπόκι
5 μέτριες πατάτες βρασμένες
6 φέτες μπέικον
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
λάδι για τηγάνισμα

Για να σερβίρουμε
1 μέτριο μαρούλι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
κρεμμύδι, πιπεριά ψιλοκομμένη
1 γιαούρτι
Πικάντικη σάλτσα ντομάτας
κεφαλοτύρι τριμμένο



Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες και βάλτε το μπέικον σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και ψήστε το από τις δύο μεριές, κόψτε το σε κομματάκια.  Ετοιμάστε τις τορτίγιες, όπως σας έχω δείξει παλιότερα.
 Κάντε πουρέ τις πατάτες, πατώντας τα με ένα πιρούνι, δεν πειράζει να έχει και κομματάκια πατάτας, προσθέστε το μπέικον, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά.
 Απλώστε μια τορτίγια (πρέπει να είναι ζεστές για να μην σπάζουν) και βάλτε μια κουταλιά γέμιση
 τυλίξτε το σφικτά σε ρολάκι (taco)
 και βάλτε τα σε ένα πιάτο με το άνοιγμα προς τα κάτω (για να μην ανοίξουν)
 Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί, και με προσοχή βάλτε τα τάκος
 χαμηλώστε τη θερμοκρασία και τηγανίστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές
 Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί
 Έτσι όπως είναι μπορείτε να τα βάλετε στο τραπέζι και να τα βουτάνε σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας
αλλιώς σερβίρετε τα όπως στο Μεξικό
 Βάλτε πάνω στα τάκος λίγο γιαούρτι (στο Μεξικό χρησιμοποιούν ξινή κρέμα), αλλά και το γιαούρτι είναι καλό
 Προσθέστε από πάνω ολά τα ψιλοκομμένα λαχανικά και βάλτε πικάντικη σάλτσα ντομάτας
 τελειώστε πασπαλίζοντας κεφαλοτύρι τριμμένο
  Και τώρα θα μου πείτε ''πως θα το φάω'' ... με τα χέρια φυσικά και όπως μπορείτε.... σας εύχομαι
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: