Καρυδόπιτα με σιρόπι Σοκολάτα και άρωμα Πορτοκάλι!!!!

Αφιερωμένο σε όλα τα μέλη του blog μου, και σε όσους μπήκαν τώρα τελευταία, σας εύχομαι Καλά μαγειρέματα. Αυτή είναι η κλασική συνταγή της Καρυδόπιτας Νάξου ή "Μελαχρινή", απλά την έχω κάνει με μία παραλλαγή, ''το σιρόπι σοκολάτας'', ο άνδρας μου είναι λάτρης της σοκολάτας και εδώ και αρκετό καιρό μου το είχε βάλει σαν ιδέα, η μαγειρική είναι φαντασία και είχε δίκιο, το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο, χώρια που έφαγε το μισό ταψί.


Υλικά
10 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένη
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Για το Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 πορτοκάλι (μόνο η φλούδα)
5 γαρύφαλλα ολόκληρα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάλτε τη φρυγανιά, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατέψτε καλά
Χωρίστε τα αυγά, τα ασπράδια σε ένα μπολ και τους κρόκους σε άλλο
Προσθέστε τη ζάχαρη στους κρόκους αυγού και χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι να φουσκώσουν περίπου 5 λεπτά.
Χτυπήστε και τα ασπράδια αυγού, σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματήστε το χτύπημα και
προσθέστε στη μαρέγκα το μείγμα με τους κρόκους λίγο, λίγο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις, (από κάτω προς τα πάνω)
 και συνεχίστε με τις ίδιες κινήσεις, προσθέτοντας το μείγμα με τα καρύδια,
Βάλτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα ταψί 30 εκ. και προσθέστε το μείγμα της καρυδόπιτα, ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ετοιμάστε το σιρόπι σοκολάτας 15 λεπτά πριν βγει η καρυδόπιτα από το φούρνο, βάλτε τα όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράζουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Μόλις βγάλετε τη καρυδόπιτα από το φούρνο, κόψτε τη με ένα μαχαίρι και τρυπήστε την παντού με μια οδοντογλυφίδα, για να εισχωρήσει μέχρι μέσα το σιρόπι
ρίξτε λίγο, λίγο το σιρόπι σοκολάτας και
αφήστε το μέχρι να το απορροφήσει όλο, (μην ανησυχείτε αν το βλέπετε να κολυμπάει)
Το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο και θα φάτε και εσείς το μισό ταψί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου