Πικάντικες Φτερούγες Κοτόπουλο!!!

Με σόγια σος και λευκό κρασί να γλύφεται τα δάκτυλα σας.


Υλικά για τη Μαρινάτα 
2 πακέτα των 800 γρ. φτερούγες κοτόπουλο
2 ασπράδια αυγού
4 κ. σ. κορν φλάουρ
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 λίτρο ηλιέλαιο

4 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
3 κ. σ. ζάχαρη
2 σφηνάκια λευκό κρασί
2 κ. σ. ξύδι
4 κ. σ. σόγια σος

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάλτε τις φτερούγες (αφού πρώτα τις έχετε ξεπλύνει καλά), βάλτε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατέψτε πολύ καλά.









Προσθέστε τα ασπράδια, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά, σκεπάστε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (το καλύτερο είναι να το ετοιμάζετε το βράδυ και να μείνουν όλοι νύχτα).









Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάλτε το ηλιέλαιο να κάψει αρκετά και τηγανίστε τις φτερούγες για περίπου 5 λεπτά (βάλτε μόνο όσες χωράνε κάτω, μην βάλετε και από πάνω γιατί θα κολλήσουν), βγάλτε τες σε μια πιατέλα και συνεχίστε με τις υπόλοιπες.









Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τις πιπεριές και το σκόρδο, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε μέσα τις τηγανισμένες φτερούγες.









Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, πιάστε τη κατσαρόλα με τα δύο σας χέρια και κουνιστέ τη πάνω, κάτω να ανακατευτούν όλα πολύ καλά, αφήστε τα για 2 λεπτά για να καραμελώσουν οι φτερούγες, έπειτα  προσθέστε το κρασί και το ξύδι, ανακατέψτε με το ίδιο τρόπο. Τέλος ρίξτε μέσα τη σόγια και βγάλτε από τη φωτιά. Σερβίρετε με λευκό ρύζι και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Dianita.!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. με σόγια σος σίγουρα θα βρωμάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μυριζει καθολου με σογια!! Εχω κανει πολλες φορες αυτη τη συνταγη και ειναι απο τις αγαπημενες μου.Εκτος αν γενικα δεν σ αρεσει η σογια ,τοτε απλα μην βαλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή