Κόκκινες Φακές Σούπα!!!

   Αρωματική Φακόσουπα, θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά της. Το τζιντζερ, το ξύσμα λεμονιού της δίνουν κάτι το ιδιαίτερο.
Το γιαούρτι που πέφτει από πάνω, κάνει την κάθε κουταλιά μοναδική.


Υλικά
2 κούπες κόκκινες φακές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
11/2 κουταλάκι σπόρους.....
κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
6 κούπες νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σερβίρισμα
1 γιαούρτι (όποιο προτιμάτε)
Χυμό από μισό λεμόνι
Κόκκινο πιπέρι καυτερό


Εκτέλεση

Πρώτα να ξεπλύνετε με άφθονο νερό τις φακές και βάλτε τες σε ένα σουρωτήρι.

 Βάλτε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανες, ρίξτε το κόλιανδρο, το τζιντζερ και το κύμινο, ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα να βγουν όλα τα αρώματα των μυρωδικών.
 προσθέστε της φακές, ανακατέψτε.
 και βάλτε το νερό, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το για 25 λεπτά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία. Βράσουν πολύ γρήγορα και γίνετε μια σούπα βελουτέ.
 Αν το βλέπετε πολύ πηκτό, προσθέστε λίγο ζεστό νερό, δοκιμάστε το και προσθέστε το ανάλογο αλάτι.

Για το σερβίρισμα, ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι, σερβίρετε της φακές βάλτε μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίστε με πιπέρι.

**Χρώμα Ροζ δεν μου βγήκε ποτέ, δοκίμασα διάφορες μάρκες και χώρας προέλευσης, που πήγε? ακόμα αναρωτιέμαι και πιο πολύ όταν βλέπω συνταγές που στην τελική έχουν ένα υπέροχο χρώμα.
Πάντως από νοστιμιά δεν σας λέω τίποτα. Είναι τέλειες.
Καλή Επιτυχία!!!
Dianita...:)
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: