Ριζότο με Μανιτάρια!!!

Ένα τέλειο πιάτο που θα εντυπωσιάσει όλους, εύκολο και γρήγορο.
Σερβίρετε ζεστό, είναι νοστιμότατο με μια κρεμώδες υφή (μου λένε... σαν το λαπά) ναι.. αλλά, λαπάς πολυτελείας, σε κάθε κουταλιά μπορείς να ξεχωρίσεις τη...
γεύση της παρμεζάνας, των μανιταριών και το άρωμα του κρασιού.
Οπότε καμία σχέση με το λαπά που ξέρετε.



Υλικά
1 1/2 κούπα ρύζι αρβόριο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250 γρ μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα λευκό κρασί
5 κούπες ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα (100 γρ)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε σε μεγάλη κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε για περίπου 5 λεπτά το σοτάρισμα.
Μόλις εξατμιστεί το υγρό που βγάζουν τα μανιτάρια, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ακόμα, βάλτε αλάτι, πιπέρι
Ρίξτε μέσα το κρασί και αφήστε μέχρι να εξατμιστεί, (είστε πάνω από την κατσαρόλα δεν το αφήνετε καθόλου)
Όταν εξατμιστεί το κρασί, ξεκινήστε και προσθέστε το ζωμό (ο ζωμός πρέπει να είναι ζεστός) κουταλιά, κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς (πρέπει να εξατμιστεί η πρώτη κουταλιά ζωμό για να βάλετε την επόμενη)
με αυτό τον τρόπο το ρύζι βγάζει όλο το άμυλο του, όλη η διαδικασία κρατάει 18 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία
Δοκιμάστε το ρύζι, πρέπει να είναι μαλακό απέξω και να κρατάει λίγο μέσα, βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε
προσθέστε τη παρμεζάνα, ανακατέψτε
Πρέπει να είναι κρεμώδες, σερβίρετε αμέσως θα ενθουσιαστείτε.
* Για να το διακοσμήσετε βάλτε σε μικρό αντικολλιτικό τηγάνι 3 κουταλιές παρμεζάνα σε μέτρια θερμοκρασία 2-3 λεπτά θα ψηθεί γρήγορα, βγάλτε το με μια σπάτουλα, και κόψτε το όπως θέλετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita

  
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Λαπάς πολυτελείας!!!! :)) :)) Καλό!
    Προσωπικά το θεωρώ από τα ωραιότερα φαγητά, ειδικά όταν έχει μανιτάρια, όπως αυτό που έχεις φτιάξει! Πολύ ωραίο! Μπορεί να έχει το "μπελά" του όταν βάζουμε σιγά σιγά το ζωμό, αλλά το αποτέλεσμα αποζημειώνει! Γεια στα χέρια σου!
    Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή