Η αγαπημένη σαλάτα της κόρης μου, σε μια λάιτ εκδοχή, εύκολη και πολύ νόστιμη, μπορεί να αποτελέσει ένα ολόκληρο γεύμα.
Υλικά
1 μαρούλι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 μικρο αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
3 φέτες μπέικον καπνιστό ή γαλοπούλα καπνιστή
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Για τα κρουτόν
2 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα) κομμένα σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το Ντρέσινκ
2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα λάιτ
3 κουταλιές κοφτές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και ψήστε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με
ελάχιστο λάδι για 5-8 λεπτά και κόψτε το σε κομματάκια, αφήστε το στην άκρη, ετοιμάστε τα κρουτόν
Βάλτε σε τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το σκόρδο, προσθέστε τα ψωμάκια και αφήστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά. Αν χρησιμοποιήστε μπέικον, βάλτε το στο τηγάνι χωρίς λάδι για 2-3 λεπτά και βγάλτε το σε απορροφητικό χαρτί
Βάλτε σε μεγάλο μπολ το μαρούλι (αφού πρώτα το έχετε πλύνει καλά και στεγνώσει), προσθέστε τα αγγουράκια
το κοτόπουλο, το μπέικον ή τη γαλοπούλα
και τα ψωμάκια, ετοιμάστε το ντρέσινγκ.
Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέψτε το πολύ καλά
Περιχυήστε τη σαλάτα, να πάει παντού το ντρέσινγκ
Και τέλος, πασπαλίστε με 2 κ.σ. παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Υλικά
1 μαρούλι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 μικρο αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
3 φέτες μπέικον καπνιστό ή γαλοπούλα καπνιστή
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Για τα κρουτόν
2 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα) κομμένα σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το Ντρέσινκ
2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα λάιτ
3 κουταλιές κοφτές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και ψήστε το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με
ελάχιστο λάδι για 5-8 λεπτά και κόψτε το σε κομματάκια, αφήστε το στην άκρη, ετοιμάστε τα κρουτόν
Βάλτε σε τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το σκόρδο, προσθέστε τα ψωμάκια και αφήστε τα μέχρι να γίνουν τραγανά. Αν χρησιμοποιήστε μπέικον, βάλτε το στο τηγάνι χωρίς λάδι για 2-3 λεπτά και βγάλτε το σε απορροφητικό χαρτί
Βάλτε σε μεγάλο μπολ το μαρούλι (αφού πρώτα το έχετε πλύνει καλά και στεγνώσει), προσθέστε τα αγγουράκια
το κοτόπουλο, το μπέικον ή τη γαλοπούλα
και τα ψωμάκια, ετοιμάστε το ντρέσινγκ.
Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατέψτε το πολύ καλά
Περιχυήστε τη σαλάτα, να πάει παντού το ντρέσινγκ
Και τέλος, πασπαλίστε με 2 κ.σ. παρμεζάνα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Πάρα πολύ καλή η συνταγούλα σας. Μία φίλη τη δοκίμασε και με μοτσαρέλα της άρλα και ξετρελάθηκαν στο σπίτι, παρόλο που είναι δύσκολα τα παιδιά στις νέες γεύσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξα χωρίς να τηγανισω τίποτα με παξιμάδακια ολικής και έγινε υπέροχη! Το κοτοπουλάκι το έψησα στη τοστιέρα σε λαδόκολλα. Ωραια ιδέα για διατροφή!
ΑπάντησηΔιαγραφή