Κοτόπουλο Γιουβέτσι με Κριθαράκι και Πιπεριές στο Φούρνο!!!!

Ένα κλασικό ελληνικό φαγητό, νόστιμο και ελαφρύ με υπέροχη γεύση, συνήθως το ψήνουνε σε πήλινο σκεύος, αλλά γίνετε και σε γάστρα ή σε ένα απλό ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, πάντως είναι ένα φαγητό που αρέσει σε όλους.





Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτα
3 πιπεριές χρωματιστές (πράσινη, κόκκινη,κίτρινη)
500 γρ. μέτριο κριθαράκι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει
σοτάρεται το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό
προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρεται για 3-4 λεπτά
Σβήστε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί και μείνει μόνο το λαδάκι,
προσθέστε το χυμό ντομάτα και 3 κούπες ζεστό νερό
Βάλτε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και 1 κ.γ. ζάχαρη, αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά σε χύτρα και 20 λεπτά σε κατσαρόλα. Ετοιμάστε τις πιπεριές.
Βάλτε τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρεται τα με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.  Ετοιμάστε το κριθαράκι
Σε ένα τηγάνι, βάλτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε το κριθαράκι, σοτάρεται για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. ( με αυτό το τρόπο δεν θα λασπώσει και θα παραμείνει σπυρωτό)
Στρώστε το κριθαράκι σε ένα ταψί και βάλτε τις πιπεριές,
Με ένα κουτάλι βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλο σε όλο το ταψί,
και μετρήστε το ζωμό από το κοτόπουλο, πρέπει να είναι 6 κούπες, (αλλιώς προσθέστε νεράκι), ρίξτε το ζωμό σε όλο το ταψί,
Σκεπάστε το ταψί και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Θα έχει πιεί όλο το ζουμί του.
 Σερβίρετε ζεστό, αν θέλετε πασπαλίστε το με λίγο τριμμένο τυρί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου