CHEESE CAKE ΛΕΜΟΝΙΟΥ!!!

Θα το λατρέψετε, κρεμωδες υφή και γεύση λεμονιού απίστευτη. Ένα γλυκό που εφτιαχνα αποκλείστηκα για τον άνδρα μου (που λατρεύει το λεμόνι). Έκανα το λάθος να το φτιάξω σε...
ένα πάρτι, το τι έγινε δεν σας λέω τίποτα, από τι μια να έχω τον άνδρα μου να μοιράζει κομμάτια του ενός εκατοστού γιατί το υπόλοιπο θα ήταν για εκείνον και από την άλλη με το που το δοκίμασαν οι άλλοι να γίνετε χαμός, κόντεψε να γίνει πόλεμος στο τραπέζι. Οπότε εδώ είναι η μοιραία συνταγή.


Υλικά
Για την βάση
1 πακέτο μπισκότα μπτι μπερ
125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα
600 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
2/3 τις κουπας (150ml) χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. ζελατινη σε σκόνη ή 5 φύλλα
3 κουταλιές νερό

Εκτέλεση
 Αλέστε τα μπισκότα, λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε τα καλά όλα μαζί
 Στρώστε τα μπισκότα σε μια φόρμα  (28 εκ.) με αποσπωμενη βάση και πατήστε καλά το μείγμα με τι βοήθεια ενός κουταλιού
Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί, το ξύσμα,  το μισό χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με σύρμα ή μίξερ, προσθέστε το υπόλοιπο χυμό
 συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα.
 Λιώστε σε Μπεν Μαρί τι ζελατινη με το νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί καλά
 Προσθέστε τι ζελατινη στο μείγμα Τυρίων και ανακατέψτε πολύ καλά
 Ρίξτε την κρέμα στη φόρμα με τα μπισκότα και στρωστε τη καλά με μια σπατουλα
Βαλτε τη φόρμα μεσα στο ψυγειο για 2 ωρες περιπου να σφιξει η κρέμα.
Ξεφορμαρετε, περαστε ενα βρεγμενο μαχαιρι γυρω, γυρω από τη κρέμα, ανοιξτε τη φόρμα.
Σερβίρετε και Καλη Επιτυχια..... Dianita :)
   
** Η φόρμα ειναι 28 εκατοστα.
** Η ζελατινη ειναι σε σκόνη (της Γιώτης)

Blog Widget by LinkWithin

5 σχόλια:

  1. κα διανιτας ανέβασε καμία συνταγή για φαγητά γιατί είσαι και πολύ πρώτη, με αυτά που ανεβάζεις ζελατίνες - φακελάκια - πτι μπερ - ζαχαρούχο γάλα, μας έχεις ξενερώσει άγρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι θα γινει διανιτας με τις συνταγες? θα ανεβάζεις καμία συνταγή? τόσο καιρό και τίποτα. Περιμένω. Πλιζ. Για φαγητό. Πλιζ. Άμεσα Πλιζ. Πλιζ Πλιζ Πλιζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διανιτας με γράφεις? θα ανεβάσεις καμία συνταγή γιατί τα έχω παρει στο κρανίο άγρια? τόσο καιρό περιμένω. Ανέβασε γιατί αλλιώς θα γαβγίζω συνέχεια και θα ξ υπνήσω τους γείτονες. Φιλάκια άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dianitas είσαι η καλύτερη, όλες οι συνταγές σου πετυχαίνουν, ανέβασε καμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή