ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Τέλειο φαγητό για να μαζευτεί όλοι οι οικογένεια γύρω από το τραπέζι.
Πάρτε ένα ωραίο χωριάτικο ψωμί (ή και δύο) το θέλει η νόστιμη σάλτσα του
 και
... διασκεδάστε το με τους αγαπημένους σας.

Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, ζυμώστε με τα χέρια πολύ καλά για να ανακατευτούνε όλα τα υλικά μαζί. πλάστε τα σουτζουκάκια όχι πολύ μεγάλα και αφήστε τα στην άκρη.  Να έχετε έτοιμα όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
Σ ε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια (σε χαμηλή φωτιά δεν θέλουμε να καεί το λάδι) τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι με το ίδιο λαδάκι, βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη πιπέρια, ανακατεύουμε με το κουτάλι πολύ καλά και προσθέτουμε το κύμινο, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει μόνο με το λάδι.
 Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες  το χυμό ντομάτας και μισό ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για κανένα 10 λεπτό.

Δοκιμάζουμε τη σάλτσα να είναι νόστιμη και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια τα αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 15 λεπτά.    
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου