Δυόσμος... Πώς να τον Αποξηράνω!!!!

Δυόσμος... ένα φυτό με έντονο άρωμα, με πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Στην κουζίνα είναι ένα από τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπει ποτέ.  Τώρα το καλοκαίρι που ανθήζει και μεγαλώνει αυτό το υπέροχο φυτό, είναι η ευκαιρία να το μαζέψετε, να το αποξηραίνεται και να το έχετε όλο το χρόνο στην κουζίνα σας.


Υλικά
3-4 μεγάλα μάτσα δυόσμος
πλαστικά λαστιχάκια
ένα κομμάτι σπάγκο
Πολύ, πολύ ήλιος.


Εκτέλεση.
Πλύνετε πολύ καλά το δυόσμο με άφθονο νερό, αφήστε το σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσει καλά.
Όταν έχει στεγνώσει (δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό), δέστε το κάθε ματσάκι πολύ σφικτά με ένα λαστιχάκι και μετά δέστε το με ένα κομμάτι σπάγκο ή κλώστη.
Διαλέξτε έξω στο μπαλκόνι σας, ένα μέρος που το βλέπει πολύ ο ήλιος και κρεμάστε το ανάποδα.
Αφήστε το 4 με 5 μέρες, ο ήλιος θα βοηθήσει να ξεραθεί καλά και να κρατήσει το άρωμα και το χρώμα του.
Μέτα από 5 μέρες ξεκρεμάστε τα, πιάστε ένα, ένα κλωνάρι και αφαιρέστε τα φύλλα, προσέχοντας να μην τα τρίψετε, αλλά να μείνουν ολόκληρα.
Με αυτό τον τρόπο, τα φύλλα κρατάνε όλο το άρωμα τους, θα τα τρίψετε εσείς πάνω στο φαγητό και θα μυρίζει όλη η κουζίνα.
 Γεμίστε με τον δυόσμο γυάλινα καθαρά βάζα και κλείστε τα πολύ καλά, βάλτε τα στη ντουλάπα της κουζίνας σας, σε σκοτεινό μέρος.  Χρησιμοποιήστε τα σε κεφτεδάκια, σάλτσες, στα γεμιστά σας και σε πολλά άλλα φαγητά, επίσης μπορείτε να κάνετε τσάι, βράζοντας μερικά φύλλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
  
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου