Σελίδες

Τσιζκέικ με σάλτσα βύσσινο!!!


Υλικά
Για τη βάση250 γραμμ. μπισκότα digestive80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα250 γραμμ. κρέμα γάλακτος100 γραμμ. ζάχαρη άχνη 300 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση



Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.

 Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. 

Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. 

Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
 Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν.
 Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
 Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. 
Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ. Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.
Είναι συνταγή της Αργυρώς.. δοκιμάστε την, είναι τέλεια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.. Dianita!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου