Είναι το φαγητό της μαμάς, εύκολο, γρήγορο, με αγάπη, να μαζευτεί όλοι οι οικογένεια Κυριακή μεσημέρι.
Υλικά
1 1/2 κιλό σπάλα χοιρινή με κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή
1 κ.σ. ξερό
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
Για τις Πατάτες
2 κιλά πατάτες κομμένες σε τέταρτα
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύντε καλά το κρέας, στεγνώστε το και βάλτε το σε ένα ταψί, τρίψτε πάνω στο κρέας το σκόρδο και με τα χέρια σας απλώστε το και από τις δύο πλευρές, κάντε το ίδιο με τη μουστάρδα.
Βάλτε αλάτι, πιπέρι και κύμινο, φροντίστε να πάει παντού, βάλτε το δεντρολίβανο και το κρασί, σκεπάστε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ, βάλτε τις πατάτες μαζί με όλα τα υλικά, (εκτός το λάδι) και ανακατέψτε τα πολύ καλά, προσθέστε τα στο ταψί με το κρέας (αφού έχει περάσει 1 ώρα), τέλος περεχίστε με το ελαιόλαδο όλο το φαγητό και προσθέστε 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάστε το (αν το ταψί σας δεν έχει καπάκι, κλείστε το με αλουμινόχαρτο) και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα ακόμα.
Ξεσκέπαστε το και αφήστε το 10 λεπτά να πάρουν χρώμα η πατάτες και το κρέας.
Σερβίρετε ζεστό με μια χωριάτικη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... Dianita!!!
Υλικά
1 1/2 κιλό σπάλα χοιρινή με κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο ή
1 κ.σ. ξερό
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
Για τις Πατάτες
2 κιλά πατάτες κομμένες σε τέταρτα
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλύντε καλά το κρέας, στεγνώστε το και βάλτε το σε ένα ταψί, τρίψτε πάνω στο κρέας το σκόρδο και με τα χέρια σας απλώστε το και από τις δύο πλευρές, κάντε το ίδιο με τη μουστάρδα.
Βάλτε αλάτι, πιπέρι και κύμινο, φροντίστε να πάει παντού, βάλτε το δεντρολίβανο και το κρασί, σκεπάστε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ, βάλτε τις πατάτες μαζί με όλα τα υλικά, (εκτός το λάδι) και ανακατέψτε τα πολύ καλά, προσθέστε τα στο ταψί με το κρέας (αφού έχει περάσει 1 ώρα), τέλος περεχίστε με το ελαιόλαδο όλο το φαγητό και προσθέστε 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάστε το (αν το ταψί σας δεν έχει καπάκι, κλείστε το με αλουμινόχαρτο) και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα ακόμα.
Ξεσκέπαστε το και αφήστε το 10 λεπτά να πάρουν χρώμα η πατάτες και το κρέας.
Σερβίρετε ζεστό με μια χωριάτικη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... Dianita!!!
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα εχθές τη συνταγή σας. SUPER!!
Ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
Είχα δοκιμάσει τα Χοιρινό γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης και μυρωδικά που μου άρεσε εξίσου καλά..
μιαμ μιαμ το χω στο φουρνο κ το μαγειρευω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι έγινε λίτσα το φάγατε τότε? ήταν καλό? γιατί θέλω να το φτιάξω
Διαγραφήαπάντηση δεν πήρες από τη Λίτσα, άστο καλύτερα φτιάξε τίποτε άλλο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το έφτιαξα για την κοπέλα μου
ΑπάντησηΔιαγραφή