Πανεύκολη στην παρασκευή του και χωρίς το φόβο να σβολιάσει.
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
1 κούπα (6 κ. σ.) αλεύρι
1 κ. γ. αλάτι
1/2 κ. γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ. σ. βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε με σύρμα πολύ καλά και βάλτε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (να μην σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα), όταν αρχίσει να πύζη, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και βγάλτε από τη φωτιά.
Προσθέστε ένα, ένα τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά και τέλος ρίξτε μέσα στη κρέμα το κεφαλοτύρι, ανακατέψτε καλά.( Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 100 γρ. ρεγκάτο), γίνετε μια τέλεια κρέμα, εύκολη σε λίγα λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... Dianita!!!
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
1 κούπα (6 κ. σ.) αλεύρι
1 κ. γ. αλάτι
1/2 κ. γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ. σ. βούτυρο
2 αυγά
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε με σύρμα πολύ καλά και βάλτε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς (να μην σταματήσετε καθόλου το ανακάτεμα), όταν αρχίσει να πύζη, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και βγάλτε από τη φωτιά.
Προσθέστε ένα, ένα τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά και τέλος ρίξτε μέσα στη κρέμα το κεφαλοτύρι, ανακατέψτε καλά.( Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 100 γρ. ρεγκάτο), γίνετε μια τέλεια κρέμα, εύκολη σε λίγα λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... Dianita!!!
Η κρέμα που περιγράφεις δεν είναι μπεσαμελ. Η μπεσαμελ δεν περιέχει αυγά. Η κρέμας αυτη ονομάζεται μορνέ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Tagio, σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση σου και λάθος μου που δεν το ανέφερα, όντος έχεις δίκιο, αυτή η κρέμα είναι μορνέ, μια από τα παράγωγα της μπεσαμέλ, και τη θεωρώ πάρα πολύ νόστιμη και πλήρες κρέμα από την απλή μπεσαμέλ. Το θέμα είναι ότι οι απλές νοικοκυρές τη γνωρίζουν με αυτή την ονομασία, αλλά δεν είναι κακό να διευρύνουμε τις γνώσεις μας.
ΔιαγραφήΦιλικά.. Dianita.
Ο εξυπνακιας!! Τελεια η μπεσαμελ σου!παντα με αυτο τον τροπο την φτιαχνω!!
ΔιαγραφήΜΠΡΑΒΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ
ΔιαγραφήΑυτή η δόση είναι για μικρό ταψί;
ΔιαγραφήΥπέροχη κρέμα την έχω κάνει δύο φορές.πολυ νόστιμη.Σας ευχαριστώ.
ΔιαγραφήΈτσι ακριβώς την έφτιαχνε η μητέρα μου, έτσι την φτιάχνω κι εγώ,(ετών 70) με μια μικρή διαφορά. Βάζω 4 αυγά.
ΔιαγραφήΠολλά δεν ειναι 4 αυγα?????
ΔιαγραφήΠολύ καλή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Stergiog, για τα λόγια σου, μου δίνεις ώθησή να συνεχίζω κάτι που αγαπώ πολύ.
Διαγραφήστη διάθεσή σου. Dianita.
Καλο
Διαγραφήthn ekana gia pastitsio tha vgei xalia? epeidh den einai mpesamel?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι θα βγει τέλεια και ναι, δεν είναι μπεσαμέλ, είναι μορνέ μια κρέμα ολοκληρωμένη με ωραία υλικά.
ΔιαγραφήΠιστεύω ότι θα σου αρέσει.:)
Εξαιρετική, ανάλαφρη υφή και γεύση, δεν σβολιάζει καθόλου, και είναι πανεύκολη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην χρησιμοποίησα και σε παστίτσιο και σε τορτελίνια φούρνου!!!!!
Τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάρα πολύ που την έφτιαξες, είναι μια κρέμα εύκολη και πολύ γευστική.
Στη διάθεσή σου... Dianita :)
ΤΕΛΕΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ
ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ
ΕΛΑΦΡΙΑ ΓΕΥΣΗ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΥΦΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΕίναι χαρά μου να βοηθήσω.
Στη διάθεσή σου... Dianita :)
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ....
ΔιαγραφήΣυγχαρητηρια!!!!! Βγηκε τελεια παρολο που εβαλα κανελογαρυφαλλο και γκουντα.... φανταστικη!!! Ευχαριστω πολυ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα συγχαρητήρια μου σε σένα!!!
ΔιαγραφήΜπράβο σου!!! η μαγειρική θέλει φαντασία, συνέχiσε έτσι.
Με εκτίμηση. Dianita :)
Τελεία..πολύ καλή.την έκανα στο μουσακα.εξαιρετική.συγχαρητήρια...!!!"
ΑπάντησηΔιαγραφήτην έκανα στο μουσακά, δε μου άρεσε καθόλου. Έβαλα ρεγκάτο όπως γράφεις και η υφή του ήταν μαστιχωτή, η δε γεύση του γλυκιά, χάλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις την έφτιαξα! Την έβαλα πάνω από μελιτζάνες με κιμά! Είμαι σίγουρη θα είναι υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω την ηξερα σαν μπεσαμελ εβαζα παντα αυγα ...μολις την εφτιαξα και εβαλα στο παστιτσιο σας ευχαριστουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ από τη γιαγιά μου για μπεσαμέλ την έμαθα. Τα τελευταία χρόνια μου έμαθε μια κοπελίτσα από την Αμερική να τσιγαρίζω πρώτα το βούτυρο με το αλεύρι και μετά να ρίχνω σιγά σιγά το γάλα για να μην μυρίζει καθόλου το αλεύρι και έτσι το κάνω πια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι την ξερω και εγω απο την Μητερα μου!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο! Τέλειο! Μόλις το κάναμε με την κοπέλα μου (την μπεσαμέλ εννοώ) και το μουστάκι μου έφαγε λίγη. Λέει ότι είναι πολύ νόστιμο. Από την άλλη φυσικά μόνο σε εμένα μιλάει, οπότε δεν ξέρω, μπορεί να είμαι απλά σχιζοφρενής.
ΑπάντησηΔιαγραφήyperoxh!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!!!! Τέλεια γεύση, βελουδινη υφή και τέλεια μυρωδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια η μπεσαμελ!νοστιμη και ευκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά υπέροχη. Ανάλαφρη και γρήγορη. Από τη στιγμή που βγαίνει ένα πεντανόστιμο φαγητό για εσένα και την οικογένεια σου δεν σε νοιάζει πως ονομάζετε η κρέμα��
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολις την εφτιαξα, γρηγορη ευκολη βελουδινη,φανταστικη!!!Μπραβο!👍
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και πετυχημένη πάντα....Εδώ και χρόνια κάνω μονο τη συνταγή σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε😊
Εμένα έτσι μου την έμαθε η μαμά μου την μπεσαμέλ κάνω παραλλαγές με τα τυριά και πάντα βγαίνει σουπερ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή είναι υπέροχη! Έφτιαξα παστίτσιο με αυτή την κρέμα και πραγματικά βγήκε ελαφριά και πεντανόστιμη. Έγινε μια από τις αγαπημένες μου συνταγές. Συγχαρητήρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην δοκίμασα και είναι τέλεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφτιαξα τη μισή δόση για ένα πολύ μικρό ταψί. Έγινε τέλεια. Εύκολη, γρήγορη, βελούδινη και με ελάχιστα λιπαρά. Μπράβο σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις την έφτιαξα για το παστίτσιο. Βγήκε τέλεια!!!!!!! Ευχαριστώ πολύ 😍
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία μπεσαμέλ!!!! Συγχαρητήρια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις την εφτιαξα!!!!
Πανεύκολη ,βελούδινη και πεντανοστιμη!!!!
Φανταστική και με λίγα υλικά, έκανα παστίτσιο πρώτη φορά και το τσακισαμε!!! Σ ευχαριστω για τη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειαααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπεροχη. Ευχαριστώ πολύ για την δημοσιευση.🥀
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή..... πάντα με παιδεύει η κανονική....... αυτή απλά σουπερρρρρρρρρρρρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις την έκανα και περιμένω να δω το αποτέλεσμα....σε ευχαριστούμε για την εύκολη συνταγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleia I krema toso nostimi kai veloudini
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σας! Πρώτη φορά έκανα ολοκληρωμένο παστίτσιο (χωρίς ετοιματζίδικες μπεσαμελ) και έγινε πολύ πετυχημένο. Από δω και πέρα θα κάνω αποκλειστικά τη συνταγή σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστω!Πολυ καλη βγηκε .
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη φτιάξω άμεσα! Ευχαριστώ