Υλικά
6 αυγά
200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
7 φύλλα κρούστας
300 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλυτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση.
-Αναμειγνύετε σε ένα μπολ όλα τα τυριά
-Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν πάουντερ
-Προσθέτετε στο μείγμα των αυγών τα τυριά και ανακατεύετε
-Βουτυρώνετε ένα ταψί 40 εκ. και απλώνετε 2-3 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους
-Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε το πρώτο στρώμα γέμισης
-Βάζετε 2 ακόμα αλλειμένα φύλλα και ένα ακόμα στρώμα γέμισης
-Από πάνω βάζετε άλλο 1 φύλλο και ακόμα μία στρώση γέμισης
-Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και ρίχνετε από πάνω όση γέμιση έχει μείνει
-Τρυπάτε την τυρόπιτα με πηρούνι, πασπαλίστε με σουσάμι
και την ψήνετε στους 200-210 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου