Ριζόγαλο με άρωμα κανέλα!!!

Γεύση από παλιά, από τα παιδικά μας χρόνια και ποιος δεν την θυμάται?... καλέ!!! και τώρα που μεγαλώσαμε το τιμάμε για τα καλά, άσχετα αν...,
λέμε ότι είναι για τα παιδιά..... ποια παιδιά? αυτά ίσα που προλαβαίνουν γιαυτό φτιάξτε αρκετό γιατί κρύο η ζεστό είναι τέλειο.



Υλικά
6 κουταλιές κόφτες ρύζι γλασέ
(περίπου 1 φλιτζανακι του καφέ)
250 ml νερό
λίγο αλάτι
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 η 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι ανθός αραβόσιτου βανίλια
1 ξυλακι κανέλας
ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)
κανέλα


Εκτέλεση

 Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι, το νερό και το αλάτι να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 10 λεπτα, ανακατέψτε που και που,
μόλις τελειώσει όλο το νερό, προσθέστε το γάλα,
 βάλτε μέσα το ξυλακι κανέλας, μόλις πάρει βράσει, χαμηλώστε τι φωτιά και ανακατέψτε σταδιακά για 15 λεπτα περίπου, μην το ξεχάσετε.
Σε ένα μπολ, βάλτε το ανθός αραβόσιτου και τη ζάχαρη, (εγώ προτιμώ την καστανή) προσθέστε λίγο κρύο νερό και ανακατέψτε καλά
δοκιμάστε το ρύζι πρέπει να είναι μαλακό, τότε προσθέστε το ανθός αραβόσιτου και ανακατέψτε για 3 λεπτά ακόμα
 Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέστε μια κουτάλια ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού, του δίνει κάτι ξεχωριστό
Βάλτε το αμέσως σε μπολάκια, ποτηράκια, πασπαλίστε με κανέλα και καλή απόλαυση.
Dianita...:)
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

  1. καιρό είχαμε να δούμε ανάρτηση, μας έλειψες είσαι πολύ καλή δημοσίευσε και άλλες συνταγές όπως χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ πολύ!!!! Τελικά βλέπω ότι σας έλειψα και ναι, θα βάλω και άλλες συνταγές, προς το παρόν δες αυτή τη συνταγή, http://dianitascooking.blogspot.gr/2013/03/blog-post_26.html και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!! :)

      Διαγραφή