Nachos (Νάτσος) με Κοτόπουλο Ογκρατέν

Ένα πολύ γρήγορο μεξικάνικο σνάκ με αρκετές θερμίδες αλλά ένα κομματάκι δεν θα βλάψει κανέναν.
Είμαι της γνώμης ότι μπορούμε να φάμε τα πάντα αλλά από λίγο, δεν πρέπει να στερηθούμε τίποτα, όλα με μέτρο.
Αυτά με τις περισσότερες...
θερμίδες είναι τα νάτσος, όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι μια χαρά, η κρέμα είναι ligth, το τυρί με χαμηλά λιπαρά και είναι πάρα πολύ νόστιμο.
Ένα πιάτο παράξενο για τις γεύσεις μας που
απευθύνεται σε άτομα που τολμούν για το
κάτι διαφορετικό



Υλικά
400 γρ. nachos κλασικό (μόνο με αλάτι)
1 στήθος κοτόπουλο (βρασμένο)
200 γρ, κρέμα γάλακτος ligth
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
250 γρ. τυρί guda ή όποιο άλλο τυρί θέλετε

Για τι σάλτσα
4 μεγάλες ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο (η μια καυτερή) προαιρετικά
1/2 από 1 μικρο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι όλα τα υλικά της σάλτσας και ψήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
 Γυρίστε τα κατά διαστήματα για να ψηθούν από όλες τις μεριές.
 Αφαιρέστε τη φλούδα από τις ντομάτες, βάλτε τα όλα στο μπλέντερ, προσθέστε αλάτι, πιπέρι, χτυπήστε τα καλά. Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη σάλτσα και αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και η σάλτσα είναι έτοιμη.
 Βάλτε σε ένα ταψί ή πιρέξ, τα μισά νάτσος.
 Προσθέστε τη μισή σάλτσα, φροντίστε να πάει παντού.
 Βάλτε το κοτόπουλο (κομμένο σε κομματάκια) το καλαμπόκι, τη κρέμα γάλακτος και λίγο από το τυρί, επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία.
 και τελειώνετε με όλο το υπόλοιπο τυρί.
 Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάλτε το από το φούρνο και  σερβίρετε ζεστό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... Dianita :)
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου