Μελιτζανοσαλάτα με Ταχίνι της Μay!!!

Πραγματικά μια τέλεια σαλάτα, τη δοκίμασα σε ένα οικογενειακό τραπέζι, φτιαγμένη από μια κομψή και όμορφη κυρία που έγινε αμέσως η συμπάθεια μου, θέλω να ξέρει ότι την αγαπώ πολύ.
Μου εξήγησε ότι όταν είναι η εποχή τις μελιτζάνας, αγοράσει αρκετά κιλά και τα ψήνει στο γκάζι για να έχουν αυτή την καπνιστή γεύση, στη συνέχεια...
τα βάζει σε σακουλάκια και τα αποθηκεύει στην κατάψυξή και έτσι έχει για να φτιάξει οποιοδήποτε φαγητό θέλει με μελιτζάνα το χειμώνα.
Είναι μια πολύ καλή ιδέα που έχω υιοθετήσει και εγώ.

Υλικά
5-6 μελιτζάνες φλάσκες
3-4 κουταλιές ταχίνι
1 λεμόνι (χυμό)
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένα
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση
Πλύνετε τις μελιτζάνες πολύ καλά, αφήστε το κοτσάνι τους.
 Ψήστε τις μελιτζάνες σε γκαζάκι σε σιγανή φωτιά για να ψηθεί μέχρι μέσα, γυρίστε τα από όλες τις μεριές μέχρι να καεί όλη η φλούδα τους, για να έχει αυτή η καπνιστή γεύση, περίπου 20'-25' ή τρυπίστε τα με ένα μαχαίρι ώσπου να έχει μαλακώσει η σάρκα τους.
 Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν.
 Ξεφλουδίστε τα ή για πιο ευκολία κόψτε τα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρέστε όλοι τη σάρκα.
 Βάλτε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι λιώστε τα καλά (μην τα βάλετε σε μπλέντερ) το θέμα είναι να νιώσετε την μελιτζάνα και να μην είναι τελείως κρέμα, προσθέστε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά, δοκιμάστε το και αν θέλετε προσθέστε περισσότερο ταχίνι ή χυμό λεμόνι, φτιάξε το στο γούστο σας.
Γαρνίρετε με 2 κουταλιές σπόρους ροδιού (προαιρετικά) και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... Dianita :)

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου