spring rolls με Λαχανικά και Κοτόπουλο στο Φούρνο!!!

Τα έφτιαξα για μια βραδιά σινεμά στο σπίτι, ήταν τόσο ωραία που ξεχάσαμε και το έργο, το μόνο που ακουγόταν ήταν τα μμμμμμμ.....
Τα έκανα με...
φύλλο κρούστας γιατί δύσκολα βρίσκω φύλλα για spring rolls και να σας πω, είναι πολύ ωραία, τραγάνα και με μια εύκολη γέμιση.
Ένα ορεκτικό για τους λάτρεις της Ασιατικής κουζίνας.


Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 μέτρια καρότα κομμένα ζουλιέν
2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν
2 1/2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ζωμό κοτόπουλο
2-3 κουταλιές σόγια σος
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας


Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέστε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ για 1 λεπτό, ρίξτε τα καρότα και ανακατέψτε, αφήστε 2-3 λεπτά και βάλτε τα κολοκυθάκια ανακατέψτε τα όλα μαζί για 2 λεπτά
Προσθέστε αμέσως το λάχανο ανακατέψτε και βάλτε λίγο αλάτι (αν η σόγια είναι αρκετά αλμυρή προσέξτε με το αλάτι) πιπέρι, ρίξτε μέσα το ζωμό κοτόπουλο, αφήστε 2-3 λεπτά, το λάχανο μαλακώνει πολύ γρήγορα.
Προσθέστε το κοτόπουλο και τη σόγια, ανακατέψτε καλά και βγάλτε από τη φωτιά
Αδειάστε όλη τη γέμιση μέσα σε ένα σουρωτήρι και βάλτε από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το ζωμό που θα βγάλουν τα λαχανικά, με το οποίο θα φτιάξουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, αφήστε το να κρυώσει.
 Κόψτε τα φύλλα κρούστας σε τρία μέρη 15 εκ. περίπου το καθένα, με ένα πινέλο λαδώστε το φύλλο και βάλτε μία κουταλιά γέμιση, γυρίστε προς τα μέσα τα δύο πλαϊνά μέρη και ξεκινήστε να τυλίξτε
σε κάπως σφικτό ρολάκι.
Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάστε τα spring rolls λαδώστε τα από πάνω με ένα πινέλο και πιτσιλίστε τα με λίγο νερό.
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για τη Γλυκόξινη Σάλτσα.
Το ζωμό που βγάλανε τα λαχανικά 200 ml. περίπου, βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές ξύδι, 2 κουταλιές σόγια, και 1 κουταλιά κόρν φλάουρ, ανακατέψτε καλά με σύρμα, βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
συνοδέψτε τα spring rolls με τη γλυκόξινη σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

   
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια: