Τραγανά Τάκος (tacos dorados) με γέμιση Πατάτα-μπέικον!!!!!

Παραδοσιακό Μεξικάνικο πιάτο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές όσον αφορά στη γέμισή τους, με προμαγειρεμένο ψιλοκομμένο κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, με τυριά, πατάτα και πολλά άλλα.  Τα παιδιά μου το λατρεύουν και οι φίλοι τους το ίδιο, είναι λίγο μπελαλίδικο γιατί πρέπει να φτιάξουμε πρώτα τις τορτίγιες, άλλα σας αποζημιώνει η υπέροχη γεύση τους.

Πικάντικη Σάλτσα Ντομάτας για Τάκος, Εντσιλάδας και άλλα!!!!

Εύκολη και γρήγορη σάλτσα ντομάτα με πικάντικη γεύση, μπορείτε να τη χρησιμοποιήστε και σαν Dip. για να βουτήξτε νάτσος, πατατάκια, επίσης για τάκος, τοστάδας και άλλα.

Κουνουπίδι με Πατάτες Γιαχνί!!!!

Όταν ήμουν μικρή η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολύ άρεσε το κουνουπίδι, η μητέρα μου το μαγείρευε με διάφορους τρόπους και πάλι εγώ γκρίνιαζα, αλλά το έτρωγα πάντα.  Μεγαλώνοντας έμαθα να εκτιμώ αυτό το υπέροχο δεντράκι, με της τέλειες φουντίτσες, κάπως έτσι τα παρομοίασα στα παιδιά μου και έμαθαν από μικρά να το τρώνε.  Σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα τους φαγητά.

Ρεβύθια με σάλτσα Ταχίνι!!!!

Εύκολο φαγητό, το ταχίνι του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, σε συνδυασμό με τα ρεβύθια είναι ένα πλούσιο γεύμα, γεμάτο πρωτεϊνες και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας, είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πολλές άλλες βιταμίνες που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας.

Γρήγορο Ντιπ Λαχανικών, (pico de gallo)!!!

 Όταν σας έρθουν ξαφνικά καλεσμένοι και έχετε ξεμείνει ξέρετε από τα γνωστά, πατατάκια, γαριδάκια κτλ.κτλ. ένας γρήγορος τρόπος να σερβίρετε κάτι είναι αυτός, μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα, αρέσει πάρα πολύ στους φίλους μου και χαίρονται όταν τη φτιάχνω. Μόλις δοκιμάσουν δεν μπορούν να σταματήσουν.

Αυθεντικό Μεξικάνικο Ρύζι!!!

Παραδοσιακή συνταγή, συνήθως αυτό το ρύζι το συνοδεύουν με Μόλε (μια ιδιαίτερη κόκκινη σάλτσα με κοτόπουλο), μπορεί να γίνει και  ολόκληρο γεύμα αν το σερβίρετε με δυο αυγά βραστά, αλλά και σαν γέμιση για διάφορα τάκος με κρέας, κοτόπουλο ή κιμά, είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ, πολύ νόστιμο.

Καρυδόπιτα με σιρόπι Σοκολάτα και άρωμα Πορτοκάλι!!!!

Αφιερωμένο σε όλα τα μέλη του blog μου, και σε όσους μπήκαν τώρα τελευταία, σας εύχομαι Καλά μαγειρέματα. Αυτή είναι η κλασική συνταγή της Καρυδόπιτας Νάξου ή "Μελαχρινή", απλά την έχω κάνει με μία παραλλαγή, ''το σιρόπι σοκολάτας'', ο άνδρας μου είναι λάτρης της σοκολάτας και εδώ και αρκετό καιρό μου το είχε βάλει σαν ιδέα, η μαγειρική είναι φαντασία και είχε δίκιο, το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο, χώρια που έφαγε το μισό ταψί.

Γρήγορα Ατομικά Πιτσάκια!!!

Μετά από μια κουραστική μέρα και δεν έχετε όρεξη για φαγητό, αυτή είναι μια καλή λύση, γρήγορη και νόστιμη. Αυτά τα πιτσάκια τα κάνουν ακόμα και τα παιδιά μου, είναι τόσο εύκολα και απλά, βάζετε ότι εσείς θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε με λαχανικά, με αλλαντικά και ότι άλλο βάζει η φαντασία σας και το γούστο σας.

Σαλάτα με Πιπεριές Φλωρίνης και Μοτσαρέλα!!!!

Εύκολη σαλάτα και πεντανόστιμη, άρεσε πάρα πολύ στην αγαπημένη μου φίλη Σάμι και ελπίζω να την κάνει, τώρα που έφυγε μακριά μου, ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα, ότι πρέπει δηλαδή για μπάρμπεκιου.