Κουραμπιέδες,εύκολοι και αφράτοι!!!

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες δεν λέει, το πιο ωραίο χιονισμένο μπισκότο που υπάρχει, εύκολο, αφράτο με μια γλυκιά γεύση που σου αφήνει η ζάχαρη που θυμίσει χιονισμένο τοπίο και δεν μπορείς να αντισταθείς...
Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδάκια σας, τους αρέσει τόσο πολύ να βάλουν τα χεράκια τους στη ζύμη, αφήστε τα να κάνουν ότι σχήμα θέλουν και είναι κάτι που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.


Υλικά
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
4-5 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις (κοσκινισμένο)
250 γρ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Πρώτα καβουρδίστε τα αμύγδαλα για 5-8 λεπτά στο φούρνο ή μπορείτε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, αφήστε τα να κρυώσουν.
 Βάλτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, (να γίνει μια κρέμα) ρίξτε μέσα και τη βανίλια
 Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε το σταδιακά στο βούτυρο, συνεχίστε το χτύπημα, ώσπου να έχετε μια απαλή, αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
 Προσθέστε τα αμύγδαλα, (εγώ τα βάζω ολόκληρα, μπορείτε να τα κόψετε σε χοντρά κομμάτια) και ανακατέψτε με τα χέρια να ενσωματωθούν καλά τα αμύγδαλα στη ζύμη.
 Πλάθεται τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλετε αρκεί να είναι το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν
 ομοιόμορφα, ψήστε τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά
 Βγάλτε τους κουραμπιέδες σε πασπαλισμένα επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.
 Και με ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε τους από πάνω  με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Αφήστε τους να κρυώσουν και μετά βάλτε τα σε πιατέλα και σκεπάστε τους πολύ καλά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου