Αυθεντικό Μεξικάνικο Γκουακαμόλε (Guacamole)!!!

Ένα παγκοσμίως γνωστό Μεξικάνικο ντιπ.
 Μια συνταγή που με τη πάροδο του χρόνου την αλλάζουν βάζοντας ή προσθέτοντας υλικά.
Το αβοκάντο υπάρχει από την εποχή των Αζτέκων, και δεν είναι τυχαίο που το είχαν στο καθημερινό τους τραπέζι, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αν και είναι λιπαρό και πολλοί το αποφεύγουν,να ξέρετε ότι...
τα λιπαρά του είναι μονοακόρεστα και βοηθάει στη μειώση της χολιστερόλης.
Αν και συνεχίσει να περιπλέκει αρκετούς στο ότι αν είναι φρούτο ή λαχανικό...... είναι φρούτο αν και συχνά χρησιμοποιείτε ως λαχανικό σε σαλάτες και διάφορα φαγητά.



Υλικά
3 ώριμα αβοκάντο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τους σπόρους)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1 λάιμ (το χυμό) ή λεμόνι
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο.


Εκτέλεση
Το αβοκάντο για να το καταναλώσετε πρέπει να είναι ώριμο,με υφή μαλακή γιατί τότε έχει την καλύτερη γεύση.  Μην το φάτε άγουρο, όπως το έκανε μια φίλη μου (φιλάκια Έλσα) γιατί είναι πικρό και θα το μισήσετε. Και επειδή όταν το αγοράσετε είναι σκληρό, για να ωριμάσει βάλτε το μαζί με τα φρούτα σας ή αλλιώς τυλίξτε το με μια χαρτοπετσέτα και βάλτε το σε σκοτεινό μέρος.
 Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και βγάλτε όλη τη σάρκα του με ένα κουτάλι. (κρατήστε το κουκούτσι)
 Προσθέστε το χυμό λεμονιού (γιατί το αβοκάντο οξειδώνετε με τον αέρα) και με ένα πιρούνι λιώστε το αβοκάντο πολύ καλά (μην χρησιμοποιήστε μίξερ)
 Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα υλικά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αν δεν το σερβίρετε αμέσως, τότε βυθίστε  στη μέση το κουκούτσι και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη, (με αυτό το τρόπο δεν θα μαυρίσει) και κρατήστε το μέσα στο ψυγείο.
Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ντιπ με nachos αλλά και να το χρησιμοποιήστε σε τάκος με τορτίγιας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου