Φρέσκα Θράψαλα ή Καλαμαράκια Τηγανητά !!!!

Ένα ορεκτικό που μου θυμίσει καλοκαίρι. Να τα τρως δίπλα στη θάλασσα με καλή παρέα.
Τα θράψαλα και τα καλαμαράκια ανήκουν στην ίδια οικογένεια των μαλακίων, ωστόσο μπορείτε εύκολα να τα ξεχωρίσετε αν κοιτάξετε τα πτερύγια τους. Των καλαμαριών ξεκινάει λίγο πιο πάνω από τη μέση, δηλαδή καλύπτει τα 2/3 του σώματος του, ενώ των θράψαλων καλύπτει λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος του.
Πάντως και τα δυο είναι νόστιμα!!!

Υλικά
1 κιλό θράψαλα ή καλαμαράκια
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Φέτες λεμονιού.


Εκτέλεση
 Καθαρίστε πολύ καλά τα θράψαλα, κόψτε σε ροδέλες το σώμα του και τα πλοκάμια του αν είναι μεγάλα σε τρία κομμάτια. Βάλτε τα σε μπολ και προσθέστε τη μπύρα, αφήστε τα μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα.
 Βγάλτε τα θράψαλα από το ψυγείο και ξεπλύνετε τα πολύ καλά με άφθονο νερό, αφήστε τα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
 Βάλτε το αλεύρι μέσα σε μια πλαστική σακούλα, προσθέστε τα θράψαλα και αλευρώστε πολύ καλά κουνώντας τη σακούλα.
 Βάλτε αρκετό λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα σε πολύ ψιλή θερμοκρασία και μόλις κάψει το λάδι, προσθέστε τα θράψαλα (μην βάλετε πολλά μαζί) και τηγανίστε τα 3 λεπτά (όχι παραπάνω) για να μην σκληρύνουν και βγάλτε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί
  Σερβίρετε τα ζέστα, πασπαλίστε τα με αλάτι και φέτες λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Ένα σχόλιο σας θα με ικανοποιούσε ιδιαίτερα και θα με βοηθούσε στην προσπάθεια μου.
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. poli wraies oi suntages sas, Sas diaBazw Suxna,sxedon ka8e mera.....
    8anasis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω σε κάτι που αγαπώ πολύ.

      Διαγραφή