Μαυρομάτικα Φασόλια με Καρότο και Σέλινο!!!!!

Σας προτείνω να φτιάξετε αυτό το φαγητό, γεμάτο χρώματα και με μια γλυκιά γεύση που του αφήνουν όλα αυτά τα υπέροχα υλικά.   Είναι σαν τη κλασική φασολάδα, με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώ τα μαυρομάτικα φασόλια και πραγματικά η οικογένεια μου τα λατρεύει.  Τα δύσκολα είναι τα παιδιά που μόλις δουν τέτοιο φαγητό κατσουφιάζουν. Μαμάδες, θα σας πω τι έκανα εγώ με τα δικά μου παιδιά, ποτέ δεν έφτιαξα "αβγουλάκι" ως εναλλακτική λύση, αλλά
μια λιχουδιά που ήξερα ότι τους αρέσει πάρα πολύ (κομματάκια κοτόπουλο πανέ, κεφτεδάκια ή κροκέτες ψαριού στην περιπτώση των δικών μου παιδιών) και η συμφωνία ήταν ότι θα το φάνε μετά τα φασολάκια ή της φακές ή οποιοδήποτε άλλο φαγητό δεν ήθελαν.
Για πότε το είχανε φάει... δεν λέγετε, μόνο και μόνο για να φάνε το φαγητό που τους άρεσε. Δοκιμάστε το αλλά κρατήστε τη συμφωνία, τα παιδιά είναι πανέξυπνα.


Υλικά
1/2 κιλό μαυρομάτικα φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
1 1/2 λίτρο νερό


Εκτέλεση
Αφήστε τα φασόλια όλη νύχτα μέσα σε νερό για να φουσκώσουν.
 Την επόμενη μέρα, ξεπλύνετε τα πολύ καλά  και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό σε δυνατή θερμοκρασία, αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά, αφαιρέστε τον αφρό και σουρώστε τα, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
 Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το πράσο, σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
 Ρίξτε μέσα τα φασόλια και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
 Βάλτε το σέλινο και το πελτέ ντομάτα, ανακατέψτε.
 Προσθέστε 1 λίτρο ζεστό νερό, και το πιπέρι, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 1/2 ώρα, ξεσκεπάστε τη κατσαρόλα, αλατίστε το φαγητό και προσθέστε 1/2 λίτρο ζεστό νερό ακόμα, αφήστε το άλλη 1/2 ώρα.
Δοκιμάστε τα φασόλια, αν χρειαστεί να βράσουν λίγο παραπάνω αφήστε τα,(προσθέστε πάντα ζεστό νερό, ποτέ κρύο) πρέπει να μείνουν με λίγο ζουμάκι και το λαδάκι τους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

8 σχόλια:

  1. Την εφτιαξα την συνταγη σου και ειναι οντως υπεροχη!!Το καροτο και το σελινο δενουν τελεια.
    Συνχαρητηρια για το ομορφο blog σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που έφτιαξες τη συνταγή μου και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Σου εύχομαι καλά μαγειρέματα!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, είναι μια από της αγαπημένες μου συνταγές.
      Με εκτίμηση...Dianita :)

      Διαγραφή
  3. orea
    Την εφτιαξα την συνταγη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bravo !!! Very good "Fasolada" !!! I cooked it and was delicious :) Mniam.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γυφτοφασουλα τα λεμε στην καρδιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή