Ρεβύθια με σάλτσα Ταχίνι!!!!

Εύκολο φαγητό, το ταχίνι του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, σε συνδυασμό με τα ρεβύθια είναι ένα πλούσιο γεύμα, γεμάτο πρωτεϊνες και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας, είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και πολλές άλλες βιταμίνες που δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σας.


Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο


Για τη σάλτσα
1 κ.σ. ταχίνι
1 λεμόνι (το χυμό)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο


Εκτέλεση
Βάλτε από το βράδυ, τα ρεβύθια μέσα σε νερό, για να φουσκώσουν, την επόμενη ξεπλύνετε τα καλά
και βάλτε τα να βράσουν, αφαιρέστε τον αφρό και σουρώστε τα, επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά τη διαδικασία.
 Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά,
 προσθέστε τα ρεβύθια και ανακατέψτε για αλλά 2 λεπτά
 Βάλτε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουν τα ρεβύθια, βάλτε πιπέρι, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε τα για 1 ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία (σε χύτρα 25-30 λεπτά)
 10 λεπτά πριν γίνουν τα ρεβύθια, προσθέστε αλάτι και ρίγανη.
 Σε ένα μπολ, βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατέψτε τα καλά
προσθέστε τα στα ρεβύθια, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να παρούν μια βράση και βγάλτε από τη φωτιά.  Σερβίρετε με ένα σπυρωτό ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου