Αυθεντικό Μεξικάνικο Ρύζι!!!

Παραδοσιακή συνταγή, συνήθως αυτό το ρύζι το συνοδεύουν με Μόλε (μια ιδιαίτερη κόκκινη σάλτσα με κοτόπουλο), μπορεί να γίνει και  ολόκληρο γεύμα αν το σερβίρετε με δυο αυγά βραστά, αλλά και σαν γέμιση για διάφορα τάκος με κρέας, κοτόπουλο ή κιμά, είναι εύκολο στην παρασκευή του και πολύ, πολύ νόστιμο.


Υλικά
1 1/2 κούπα ρύζι (μακρύκοκκο)
1 κούπα αρακά
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομμάτια
1 μέτρια πατάτα κομμένα σε κυβάκια
Για τη σάλτσα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/2 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο


Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα τη σάλτσα
 Βάλτε στο μίξερ τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχετε ξεφλουδίσει, προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και χτυπήστε τα, μετρήστε 3 κούπες σάλτσα, αλλιώς προσθέστε νερό
 Σε μία κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και προσθέστε το ρύζι, σοτάρεται το για 3-4 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία
 Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρεται για άλλα 2 λεπτά
 Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα, ανακατέψτε καλά,
 και βάλτε τους κύβους λαχανικών ή κότας, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε για τελευταία φορά, σκεπάστε τη κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία
και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχει απορροφήσει όλη τη σάλτσα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου