Γεμιστά... Ντομάτες και Πιπεριές με Ρύζι!!!!

Από τα πιο ωραία φαγητά του καλοκαιριού, εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο, με ένα καλό κομμάτι τυρί φέτα, είναι ότι πρέπει για μια ζεστή μέρα, τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύο.


Υλικά
10 μέτριες ντομάτες
5 μέτριες πράσινες πιπεριές
5 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά τέταρτα

Για τη Γέμιση
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
5 καρδιές (από τις ντομάτες που αδειάζαμε) ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1/2 κούπα ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλύνετε πολύ καλά τις ντομάτες και με ένα κουτάλι, αδειάστε τα, κάντε το ίδιο με τις πιπεριές και
Τοποθετείστε τα μέσα σε ένα ταψί, βάλτε λίγη ζάχαρη μέσα σε κάθε ντομάτα, και αφήστε τα στην άκρη, ετοιμάστε τη γέμιση.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο και
σοτάρεται τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ρύζι, αφού προηγουμένως το έχετε ξεπλύνει καλά, ανακατέψτε για 1 λεπτό και
βάλτε όλα τα μυρωδικά, ανακατέψτε καλά και
προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, βάλτε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη,
 και βγάλτε το από τη φωτιά.
Βάλτε από 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε ντομάτα και πιπεριά και κλείστε τα με τα καπάκια τους
Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και γεμίστε όλα τα κενά του ταψιού, ανάμεσα από τις ντομάτες
Τρίψτε τις υπόλοιπες καρδιές της ντομάτας που αδιάζαμε και βάλτε, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίξτε τα μέσα σε όλο το ταψί.
Τελειώστε με το ελαιόλαδο, ραντίζοντας όλα τα γεμιστά
Βάλτε τα στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 11/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
ΚΑΛΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου