Αμπελοφάσουλα Σαλάτα!!!

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, τα αμπελοφάσουλα είναι στην εποχή τους, και είναι η αγαπημένη σαλάτα του άνδρα μου, νόστιμη και καθόλου δύσκολη στην παρασκευή του.


Υλικά
1 κιλό αμπελοφάσουλα
1 ντομάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πλύντε και καθαρίστε πολύ καλά τα φασολάκια, κόβοντας τις δύο άκρες με ένα μαχαίρι, (φροντίστε όταν τα αγοράσετε να είναι λεπτά, πράσινα και τραγανά και όχι κιτρινισμένα και να έχουν παραγίνει, γιατί τότε έχουν πολλές ίνες στο πλάι)
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και μόλις πάρει βράση το νερό βάλτε ένα κ.γ. αλάτι.
Προσθέστε τα αμπελοφάσουλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράζουν για 25 λεπτά, μην τα παραβράσετε, δοκιμάστε τα, πρέπει να είναι μαλακά, αλλά όχι λιωμένα.
Βγάλτε τα αμέσως από το νερό και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι,
ρίξτε από πάνω αρκετό παγωμένο νερό, για να σταματήσουμε τη βράση και να παραμείνουν με το πράσινο τους χρώμα.
Ανακατέψτε τα φασολάκια με την ντομάτα κομμένη σε τέταρτα, κρεμμύδι σε ροδέλες, βάλτε αλάτι, πιπέρι και προσθέστε το χυμό ενός λεμονιού και τελειώστε με ελαιόλαδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου