Εύκολη Μηλόπιτα με καραμελωμένα Μήλα!!!!

Η πιο εύκολη και γρήγορη μηλόπιτα που υπάρχει...
 Αν σας αρέσουν τα μήλα, εδώ είμαστε.
 Πλέον τα μήλα τα βρίσκεις όλο το χρόνο και έτσι μπορείτε να το φτιάξετε όποτε θέλετε.
 Αν σας έρθουν ξαφνικά καλεσμένοι μέχρι να ποιούν το καφέ τους, σε μισή ώρα το έχετε έτοιμο. 
 Τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να τη σερβίρετε και   με παγωτό.



Υλικά
3 μήλα κομμένα σε ροδέλες
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπα σταφίδες

Για το μείγμα
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
1/2 κ.γ. κανέλα, 1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 μήλο κομμένο σε κυβάκια


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, καθαρίστε και κόψτε τα μήλα.
Καλύψτε μια φόρμα για κέικ με το βούτυρο, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και τη κανέλα
Στρώστε τα μήλα και γεμίστε τα κενά της φόρμας με τις σταφίδες. (χρησιμοποιήστε μια πιο βαθιά φόρμα, εγώ παρά λίγο να έχω ατύχημα), βάλτε τη στο φούρνο για 10 λεπτά και ετοιμάστε το μείγμα του κέικ
 Ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το μπέϊκιν και βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, (εκτός από το μήλο) και χτυπήστε το με σύρμα για 4-5 λεπτά
 Προσθέστε το κομμένο μήλο, τη κανέλα, το γαρίφαλο και απλά ανακατέψτε
Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και προσθέστε το μείγμα του κέικ, ξαναβάλετε το στο φούρνο και αφήστε το για 25-30 λεπτά.
Βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο, αφήστε το λίγο να κρυώσει.
 Και μετά αναποδογυρίστε το, τα μήλα θα έχουν καραμελώσει και το μείγμα είναι πολύ αφράτο και νόστιμο.  Σερβίρετε με παγωτό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin