Μελιτζάνες γεμιστές με Κρεμμύδι... Ιμάμ Μπαϊλντί!!!

Απλά υπέροχες, με μια γλυκιά γεύση που δεν περιγράφετε,  Είναι συνταγή της Κωνσταντινοπολίτησας πεθεράς μου, που ήταν εξαιρετική μαγείρισσα.



Υλικά
10 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες
3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
3 ντομάτες κομμένες σε μισές ροδέλες
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μισές ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ ζάχαρη
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλύντε και καθαρίστε τις μελιτζάνες όπως της περιγράφω στις Μελιτζάνες Παπουτσάκια.
Ετοιμάστε τη γέμιση
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεται το σκόρδο για λίγο, προσθέστε τα κρεμμύδια ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
βάλτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 1 λεπτό
Ρίξτε μέσα την ντομάτα και
το μαϊντανό, βάλτε αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε,
Αφήστε το να πάρει μια βράση για 3-4 λεπτά (όχι παραπάνω) και κατεβάστε από τη φωτιά.
Βγάλτε τις μελιτζάνες από το νερό και αφήστε τα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Τηγανίστε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά, από όλες της μεριές και
βάλτε τα μέσα σε ένα ταψί και με ένα πιρούνι μεγαλώστε το άνοιγμα που είδη έχουν, για να μπορείτε να τα γεμίσετε.
Γεμίστε τις μελιτζάνες με 2-3 κουταλιές να έχει μπόλικη γέμιση.
Κάλυπτε τα με 2 φέτες ντομάτας
Βάλτε από πάνω τις πιπεριές
Τρίψτε τις ντομάτες, βάλτε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και προσθέστε τα μέσα στο ταψί με τις μελιτζάνες, καλύπτοντας όλα τα κενά που υπάρχουν στο ταψί.
Ραντίστε τα από πάνω με ελαιόλαδο περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ.
Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μείνουν με το λάδι τους και ελάχιστη σάλτσα.
Σερβίρετε κρύο, έχει απίστευτη γεύση.... μην ξεχάσετε να πάρετε αρκετό ψωμάκι.!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: