Κολοκυθοκεφτέδες Μυρωδάτες με Φέτα και Γιαούρτι!!!

Καταπληκτικός μεζές, που θα λατρέψετε όλοι, εύκολος και γρήγορος, με ωραία υλικά και μυρωδιές που θα σας ταξιδέψουν.  Είναι απλά υπέροχα.



Υλικά
6 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμος ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (όποιο προτιμάτε)
150 γρ. μέτρια φέτα βαρελίσια
1 κούπα αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
αλάτι, πιπέρι
1 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά τα κολοκυθάκια, κόψτε το κοτσάνι.
Κόψτε τα στα τέσσερα και με ένα μαχαίρι αφαιρέστε το λευκό μέρος, (γιατί περιέχει πολύ νερό)
Τρίψτε τα στο χοντρό τρίφτης και βάλτε τα μέσα σε ένα μπολ,
προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα αυγά, τη φέτα και το γιαούρτι, ανακατέψτε καλά και βάλτε αλάτι και πιπέρι
Βάλτε το αλεύρι σε 2-3 δόσεις και ανακατέψτε πολύ καλά
Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό, προσθέστε ακόμα λίγο αλεύρι, πρέπει το μείγμα να μένει στο κουτάλι και να μην είναι πολύ σφικτό, για να είναι αφράτη.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και βάλτε μέσα κουταλιές, κουταλιές από το μείγμα.
Τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βγάλτε τα από το τηγάνι και βάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί
Σερβίρετε τα ζέστα ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Δεν πολυασχολούμαι με το μαγείρεμα αλλά οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα από τα αγαπημένα μου εδέσματα.
    Υπάρχει κάποιο κόλπο να μην τραβάνε πολύ λάδι και να είναι τραγανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Γιάννη, δυστυχώς όλα αυτά τα εδέσματα τραβάνε αρκετό λάδι.
      Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την ψίχα από τα κολοκύθια γιατί περιέχουν αρκετό νερό με αυτό το τρόπο θα μειώσουμε το αλεύρι.
      Στο τηγάνισμα να μην τα γυρνάς συνέχεια και να τα βγάλεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
      Φιλικά...irini:)

      Διαγραφή