Μελιτζάνες, Πιπεριές, Κολοκυθάκια στο Τηγάνι με φρέσκα Ντομάτα, Φέτα ή Λουκάνικα!!!

Ένα τέλειο καλοκαιρινό φαγητό, εύκολο και γρήγορο αλλά πάνω απ'ολα νόστιμο. με καλά   υλικά, που αυτή την εποχή υπάρχουν σε αφθονία.


Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 κολοκυθάκια
1 κούπα ελαιόλαδο

Για τη Σάλτσα
5 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, ρίγανη
3 λουκάνικα τύπου Μυκόνου


Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίστε και κόψτε τις μελιτζάνες σε τετραγωνάκια.
Βάλτε αρκετό αλάτι, καλύψτε τα με νερό και αφήστε τα για μια ώρα περίπου, μετά σουρώστε τα.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει και προσθέστε τις μελιτζάνες, τηγανίστε τα από όλες τις μεριές, βγάλτε τα σε ένα πιάτο και
προσθέστε τις πιπεριές, κομμένες σε τέταρτα, τηγανίστε τα για 4-5 λεπτά, βγάλτε τα και αυτά σε ένα πιάτο και
συνεχίστε με τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα έχετε κόψει σε τέταρτα και έχετε αφαιρέσει με ένα μαχαίρι το λευκό μέρος όπου φαίνονται τα σποράκια του. (είναι ένα μέρος που περιέχει πολλή νερό)
 Τηγανίστε τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, και βγάλτε τα στο πιάτο, στο ίδιο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι
και το σκόρδο, σοτάρεται για 2 λεπτά, και προσθέστε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και την καυτερή πιπεριά αν θέλετε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα, βάλτε τη ρίγανη.
Προσθέστε τα τηγανισμένα λαχανικά μέσα στη σάλτσα.
Και αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά, σερβίρετε με τυρί φέτα.  Εναλλακτικά μπορείτε να
σερβίρετε με λουκάνικα χωριάτικα ή τύπου Μυκόνου.  Κόψτε τα σε ροδέλες και βάλτε τα σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι (θα βγάλουν από μόνα τους) τηγανίστε τα και από τις δύο μεριές.
 και προσθέστε τα μέσα στα λαχανικά.  Σερβίρετε αμέσως με μια σαλάτα και ένα ωραίο χωριάτικο ψωμί.... θα σας έλεγα να πάρετε 2 ψωμιά.. είναι μμμμμμμ!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου