Φασόλια Μπαρμπούνια ή Χάντρες με Ντομάτα!!!

Φασόλια... ένα πιάτο που δεν λείπει ποτέ από ένα Μεξικάνικο τραπέζι, σερβιρισμένο με ρύζι είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα, αλλά είναι και η βάση για πολλά Μεξικάνικα πιάτα, όπως...
Τάκος, Βουρίτος, Τοστάδας.  Εύκολο και γρήγορο, αλλά πάνω απ' όλα νόστιμο.


Υλικά
1/2 κιλό φασόλια μπαρμπούνια ξερά ή
1 κιλό φρέσκα στην εποχή τους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτα
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι,ζάχαρη.
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, μουλιάστε τα φασόλια και αφήστε τα όλο το βράδυ για να φουσκώσουν,(μόνο τα ξερά, τα φρέσκα τα ξεφλουδίσετε και τα κάνετε αμέσως) την επόμενη, σουρώστε τα, ξεπλύνετε με μπόλικο νερό και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε τα με νερό και βάλτε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά, αφαιρέστε με ένα κουτάλι τον αφρό, αφήστε τα 5 λεπτά να βράσουν και μετά σουρώστε τα.
Στην ίδια κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέστε τα φασόλια, ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε μέσα το χυμό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και τη καυτερή πιπεριά, προσθέστε ένα ποτήρι ζεστό νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να βράζει για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, (σε χύτρα 20-25 λεπτά).
 Σερβίρετε με ένα σπυρωτό ρύζι και ένα κομμάτι τυρί φέτα. Για μεξικάνικες νοστιμιές τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια: