Mηλόπιτα με ελαιόλαδο και λευκό κρασί!!!!

Τέλεια γεύση, τραγανό φύλλο με υπέροχη γέμιση, στο σπίτι γελάνε όλοι μαζί μου, γιατί φτιάχνω όλων  των ειδών μηλόπιτες, όταν είναι στην εποχή τους, αν και τώρα τα βρίσκεις όλο το χρόνο, μέχρι και οι φίλοι μας, βάλανε ιδέες στον άντρα μου ότι πρέπει να έρθει μαζί μου στη λαϊκή να γνωρίζει τον μηλά, δεν μπορεί πρέπει να είναι ωραίος με τόσες πίτες που φτιάχνω.


Υλικά
Για τη Γέμιση
8 μήλα κομμένα σε φετάκια
2 λεμόνια το χυμό
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
3 κ.σ. κορν φλάουρ

Για τη ζύμη
1 φαρίνα γιώτης (που φουσκώνει μόνο του)
3 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο


Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη γέμιση. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και βάλτε τα σε κατσαρόλα, προσθέστε το χυμό λεμονιού και βάλτε τα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά περίπου.









Ανακατέψτε τη ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και κορν φλάουρ, και προσθέστε τα στα μήλα, ανακατέψτε για 2-3 λεπτά, θα γίνει μια ωραία κρέμα, αφήστε τα να κρυώσει και ετοιμάστε τη ζύμη.









Βάλτε σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατέψτε καλά, ανοίξτε ένα λάκκο και ρίξτε όλα τα υγρά υλικά, ζυμώστε με τα χέρια σας, θα έχετε μια ζύμη μαλακή και απαλή (δεν θέλει πολύ ζύμωμα), χωρίστε το σε δύο μέρη.









Για να ανοίξετε το φύλλο πιο εύκολα, βάλτε στο πάγκο της κουζίνας ένα κομμάτι λαδόκολλα, πατήστε τη ζύμη λίγο με τα χέρια σας και μετά με το πλάστη, ανοίξτε το φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη φόρμα, και με τη βοήθεια της λαδόκολλα, αναποδογυρίστε το πάνω στη φόρμα, καλύψτε την όλη και κόψτε με τα χέρια σας τα πλαϊνά μέρη.









Προσθέστε όλη τη γέμιση και απλώστε την να πάει παντού. Ανοίξτε με το ίδιο τρόπο και το δεύτερο κομμάτι ζύμη και κόψτε το σε λωρίδες.









Για να τα μεταφέρετε εύκολα, τυλίξτε τα σε καρουλάκι και κάντε στρώσεις πάνω στη πίτα, δώστε όποιο σχήμα θέλετε.
Ψήστε τη μηλόπιτα στη μεσαία σκάλα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου