Τηγανιά με Συκωτάκια Πουλερικών, Σβησμένα με Lime!!!

Ένα μεζεδάκι για μπίρα, ούζο, τσίπουρο ή ότι άλλο θέλετε, γίνετε και πλήρες γεύμα, σερβιρισμένο με ρύζι.


Υλικά
1 κιλό συκωτάκια πουλιών
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 lime ή λεμόνια (το χυμό)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψετε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια, βάλτε τα σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους (για να μην πιτσιλάνε στο τηγάνισμα), βάλτε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ανακατέψτε καλά, για πιο εύκολα, βάλτε το αλεύρι μέσα σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, ρίξτε μέσα τα συκωτάκια και ανακατέψτε τα να αλευρωθούνε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίξτε τα συκωτάκια, χαμηλώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 8-10 λεπτά, ανακατέψτε μια, δύο φορές.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σβήστε με το χυμό lime ή λεμόνι, ανακατέψτε και σβήστε τη φωτιά.
Σερβίρετε τα ζέστα ή κρύα, πασπαλίστε με φρέσκα ρίγανη. Για ολόκληρο γεύμα συνοδέψτε τα με ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου