Κροκέτες ρυζιού γεμιστές με τόνο!!!

Είναι υπέροχες, αρέσουν σε όλους τους φίλους μου και είναι τα αγαπημένα της μικρής μου κόρης, που δεν τρελαίνεται για τα ψάρια. Αλλά από αυτά δεν αφήνει ούτε ένα.

Υλικά
2 κούπες ρύζι γλασέ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
350 gr. τόνο,( 2 κονσέρβες τόνο) στραγγισμένο
λάδι για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα
2 αυγά χτυπημένα
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλτε αρκετό νερό να βράση, προσθέστε μια κ.σ. αλάτι και ρίξτε το ρύζι να βράση περίπου 15 λεπτά, ανακατέψτε μια δύο φορές ( για να μην κολλήσει το ρύζι στο πάτο της κατσαρόλας).
Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει στο σουρωτήρι και να στραγγίσει πολύ καλά.
Βάλτε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε το βούτυρο, το αυγό, το τυρί, το πιπέρι και ανακατέψτε με τα χέρια πολύ καλά, δοκιμάστε αν θέλει αλάτι (γιατί το τυρί είναι αλμυρό το ρύζι είναι βρασμένο με αλάτι και ο τόνος είναι αλμυρός ).









Βάλτε μια μικρή ποσότητα ρύζι στη παλάμη σας και πατήστε το να πλατύνει λιγάκι, βάλτε λίγο τόνο στη μέση και κλείστε το σαν σουτζουκάκι,  βρέξτε τα χέρια σας κάθε φορά που θα φτιάξτε ένα, για
να μην κολλάνε στα χέρια σας. (το μείγμα είναι κολλώδες μην το φοβάστε),αφήστε τα για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν λιγάκι.










Βουτηχτέ κάθε κροκέτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά, για πιο εύκολο, βάλτε τη φρυγανιά σε ένα βαθύ σκεύος και απλά κουνίστε το, έτσι δεν θα λερώνεστε και το πανάρισμα γίνετε πολύ καλά.









Βάλτε αρκετό λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε τα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...Dianita!!!

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια: