Σασλίκ!!!!! Το πιο Τέλειο Σουβλάκι!!!

Δεν υπάρχει τέτοια γεύση, μας άρεσε πάρα πολύ, από τότε που το δοκιμάσαμε σε μια Ποντιακή ταβέρνα, λένε ότι η προέλευση του είναι από το Καύκασο, όπου το φτιάχνουν με αρνίσιο κρέας.
Είναι το ίδιο δημοφιλές στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Πάντως έχει γίνει το αγαπημένο σουβλάκι όλων, σε φίλους και γνωστούς, μένουν πάντα...
με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Με αυτή τη συνταγή, ασχολήθηκε αποκλειστικά ο σύζυγός μου, φρόντισε να μάθει καλά τη διαδικασία, ρωτώντας κάποιες κυρίες από τη Ρωσία, όλες είχαν να του λένε διάφορα, και έτσι έβαλε λίγο από όλες, και τις ευχαριστούμε πολύ.

Υλικά
2 κιλά λαιμό χοιρινό
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κ.σ. χυμό ντομάτα ή 1 μέτρια ντομάτα
2 σφηνάκια δυνατό λευκό ξύδι
4 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για σασλίκ (θα τα βρείτε σε Ρώσικα μαγαζιά)
Για το σερβίρισμα
3 κρεμμύδια κομμένα λεπτά


Εκτέλεση
Φροντίστε ο κρεοπώλης σας να σας κόψει το λαιμό σε μεγάλα κομμάτια περίπου 3 εκ. περίπου
Βάλτε τα σε μεγάλο μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά









Μπορείτε πλέον να βρείτε το μείγμα μπαχαρικών για σασλίκ σε όλα τα Ρώσικα μαγαζιά που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά, σκεπάστε τη και αφήστε τα στο ψυγείο να μαριναριστεί όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, περάστε το κρέας σε καλαμάκια 4-5 κομμάτια και από εδώ και πέρα αναλαμβάνει ο άντρας σας, (ή αφήστε το να κάνει όλη τη διαδικασία είναι εύκολη).
Ψήστε τα στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά και από τις 4 πλευρές, 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτά κομμάτια, προσθέστε το κρέας, ρίξτε ένα κουταλάκι ξύδι και πασπαλίστε με λίγο μείγμα μπαχαρικών.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..Dianita!!!



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου