Γιουβαρλάκια Γεμιστά σε Σάλτσα Ντομάτας!!!!

Μια Μεξικάνικη συνταγή στο πιάτο σας, με απαλό άρωμα δυόσμο και μια δόση πικάντικη γεύση.


Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκόρδο πολτοποιημένο
2 κλαδάκια φύλλα φρέσκο δυόσμο ή
1 κ. σ. ξερό
1/3 της κούπας (5 κ. σ.) ρύζι γλασέ
3 αυγά βραστά, αλάτι, πιπέρι.

Για τη Σάλτσα Ντομάτας
5-6 μέτριες ώριμες ντομάτες
1/2 από ένα μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
2 φύλλα δάφνη, ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μικρό τηγάνι, το κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό να πάρει μια βράσει, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, προσθέστε 2 κ. σ. ελαιόλαδο και αφήστε το στην άκρη.









 Σε ένα γουδί πολτοποιείτε το σκόρδο με το δυόσμο και προσθέστε το μέσα στο κιμά, βάλτε το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ζυμώστε όλο το μείγμα με τα χέρια σας. και αφήστε το για λίγο.









Ετοιμάστε τη σάλτσα. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και βάλτε τα στο μπλέντερ μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, μετρήστε τη σάλτσα πρέπει να είναι 6 κούπες (1 1/2 λίτρο). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο και σοτάρεται λίγο τις πιπεριές για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ρίξτε τη σάλτσα, προσθέστε αλάτι, πιπέρι,λίγη ζάχαρη και τη δάφνη.









Ετοιμάστε τα γιουβαρλάκια, κόψτε το αυγό σε τέταρτα, βάλτε μια μικρή ποσότητα κιμά στα χέρια σας και πατήστε το λίγο να πλατύνει, βάλτε μέσα το αυγό (προαιρετικό) και κλείστε το καλά σε μπαλάκι. (στο μεξικό όταν βάζουν αυγό, στο κιμά δεν προσθέτουν ρύζι, το κάνουν με σκέτο κρέας εμένα μου αρέσουν και τα δύο μαζί). Όταν η σάλτσα έχει πάρει μια δυνατή βράσει, προσθέστε μέσα τα γιουβαρλάκια, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 35-40 λεπτά.
Σερβίρετε τα ζεστά με ένα ωραίο χωριάτικο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....Dianita!!!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου