Xοιρινό με Μανιτάρια Στρογγανόφ!!!

Νόστιμο, με κρεμώδες ελαφρύ σάλτσα.


Υλικά
1 κιλό χοιρινό (σπάλα) σε κομμάτια
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
2 κ. σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι, 1/2 κ. γ. πάπρικα
1 κ. γ. θυμάρι
ελαιόλαδο

Για τη Σάλτσα
100 ml. κρύο νερό
1 κ. σ. κορν φλάουρ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε το κρέας, προσθέστε 2 κούπες ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας,(σε χύτρα 25 λεπτά).
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες, βάλτε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίξτε τα μανιτάρια μέσα, ανακατέψτε τα (τα μανιτάρια θα βγάλουν τα νερά τους) μόλις εξατμιστεί το νερό τους, προσθέστε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατέψτε για 2 λεπτά και βάλτε τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι,πιπέρι, τη πάπρικα και ανακατέψτε καλά
Προσθέστε το κρέας και 1/2 ποτήρι ζωμός (οπού έβρασε το κρέας).
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας και ρίξτε τα μέσα στη κατσαρόλα, αφήστε τα να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστό, με ένα λευκό ρύζι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου