Mαρμελάδα Φράουλα!!!!!!

Εύκολη, σπιτική μαρμελάδα, θέλει λίγη αναμονή και τίποτε άλλο.


Υλικά
1 κιλό φράουλες
21/2 κούπες ζάχαρη
χυμό από 2 λεμόνια
1 σφηνάκι κονιάκ


Εκτέλεση
Καθαρίστε σε τρεχούμενο νερό τις φράουλες, κόψτε το κοτσανάκι τους. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ.
Ανακατέψτε τα προσεκτικά, σκεπάστε τα και αφήστε τα στο ψυγείο για 12 ώρες. (κάντε τα το βράδυ)
Την επόμενη μέρα, μεταφέρετε τα σε κατσαρόλα και βάλτε τα να βράσουν για 5 λεπτά.
Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε τα για 24 ώρες. (κάντε υπομονή,όχι σαν τον άνδρα μου, που όλο ρωτούσε πότε θα γίνουν?), πρέπει να μείνουν για να βγάλουν τα φρούτα όλα τα υγρά τους και το άρωμα τους.
Μέτα από 24 ώρες, βάλτε τα σε μέτρια φωτιά να βράζουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι για περίπου 40 λεπτά, μην τα ανακατεύετε πολύ με το κουτάλι, απλά κουνίστε τη κατσαρόλα.









Βγάλτε τα σε
ένα μπολ, αφήστε τα να κρυώσουν ή βάλτε τα σε             αποστειρωμένα βαζάκια, να έχετε για το πρωινό σας και για βράδυ με γιαούρτι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου