Kέικ Πορτοκάλι με Ελαιόλαδο!!!!!!

Το πιο εύκολο κέικ που υπάρχει, αφράτο με άρωμα πορτοκάλι.


Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κ. γ. μπέικιν πάουτερ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα (250 ml.) ελαιόλαδο
1 κούπα (250 ml.) χυμό πορτοκάλι
5 αυγά
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1/2 κούπα μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουτερ και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και τα αυγά.
Χτυπήστε το με μίξερ ή με σύρμα, για περίπου 5 λεπτά, (σιγά στην αρχή γιατί πιτσιλά λίγο, μετά δυναμώστε το), να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι σε δώσεις.
Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, να πάρει αρκετό αέρα μέσα η ζύμη.
Ανακατέψτε τις σταφίδες με μια κουταλιά αλεύρι, βάλτε τα στη ζύμη μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε τα απαλά.








Βάλτε τα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και με ένα μαχαίρι χαράξτε έναν κύκλο στη μέση της φόρμας (για να φύγει ο αέρας και να μην σκάσει από πάνω το κέικ).
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά (θέλουμε δυνατή θερμοκρασία για να δώσουμε ώθησή στο κέικ και να φουσκώσει) μέτα χαμηλώστε το στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Blog Widget by LinkWithin

4 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω αφού βάζετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,τι χρειάζεται το επιπλέον...ένα κουταλάκι μπείκιν πάουντερ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έκανα χωρίς επιπλέον διογκοτικό και πέτυχε απόλυτα...Αμφιβάλω αν τις συνταγές που δημοσιεύεται τις έχετε κάνει ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην αμφιβάλλετε καθόλου οι φωτογραφίες είναι βγαλμένες τη στιγμή που φτιάχνει η dianita το γλυκό. Όλα τέλεια είναι Μπράβο

      Διαγραφή
  3. Με ηλιέλαιο δεν θα είναι ποιό ελαφρύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή