Κοκορέτσι


Υλικά: (για μία σούβλα 1 μέτρο)
2 συκωταριές αρνίσιες με τα έντερα τους
2-3 κιλά επιπλέον έντερα
2 μπόλιες
2-3 σκ. σκόρδο τριμμένο
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι το χυμό...



Εκτέλεση
Εφαρμόζουμε τα έντερα στη βρύση και τα πλένουμε καλά.
Με ένα καλαμάκι τα γυρνάμε ανάποδα και συνεχίζουμε το πλύσιμο.

 Τα αφήνουμε σε λεκάνη με το χυμό του λεμονιού να σφίξουν. Κόβουμε τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια και τις πλένουμε. Τις βάζουμε σε μπωλ και ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα πολύ σφιχτά.
Βάζουμε γύρω γύρω τις μπόλιες και κατόπιν τα έντερα.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στα κάρβουνα γυρίζοντας το τακτικά και τρυπώντας κάπου κάπου για να στραγγίξει το κοκορέτσι τα υγρά του.

Οταν δούμε ότι είναι στεγνό σκίζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεροψηθεί και απ' έξω. Σερβίρεται ζεστό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου