Ρεβύθια με Κιμά!!!

Νοστιμότατο φαγητό, αρέσει ακόμα και στους πιο δύσκολους ανθρώπους που δεν αγαπάνε τα όσπρια...


Υλικά
                                                                                        1/2 κιλό ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασi
2 φύλλα δάφνη
1 κουτί χυμό ντομάτα (passata)
1 ποτήρι νερό από τα βρασμένα ρεβίθια
 αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ρεβίθια όλοι νύχτα μέσα σε ζεστό αλατισμένο νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα, τα στραγγίσουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν, αφήνουμε 5 λεπτά να βράζουν, αφαιρούμε το αφρό και στραγγίσουμε.
 Βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα τα ρεβίθια με αρκετό ζεστό νερό, 1μικρό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, πιπέρι, και λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να βράσει (σε χύτρα 25 λεπτά), σε κατσαρόλα 1 ώρα περίπου, 10 λεπτά πριν γίνουν αλατίσουμε.
Μέχρι να ετοιμαστούν τα ρεβίθια, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το κιμά, ανακατεύουμε για 5 λεπτά, και προσθέτουμε το καρότο, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί, όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το χυμό ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και λίγοι ζάχαρη.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά

Όταν τα ρεβίθια μαλακώσουν τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά, μαζί με ένα ποτήρι νερό από τα ρεβίθια και αφήνουμε άλλα 25 λεπτά να βράζουν όλα μαζί.
Σερβίρουμε αν θέλουμε σε σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι με μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη,αλάτι,πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου