Γαλακτομπούρεκο Πειρασμός!!!!


Νόστιμο,σιροπιαστό, με λαχταριστή κρέμα,


Υλικά
2 λίτρα γάλα
250 γρ. βούτυρο γάλακτος (και με μαργαρίνη γίνετε αλλά με βούτυρο είναι πιο νόστιμο)
6 αυγά
1,1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1,1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κιλό φύλλο κρούστας...



Για το σιρόπι:

2,5 φλυτζάνια ζάχαρη,
2 φλυτζάνια νερό
λίγη φλούδα από λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα  σε μία κατσαρόλα, (Το γάλα προσοχή δεν πρέπει να κάψει.)
 Σέ ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα (για να το φέρουμε περίπου στην ίδια θερμοκρασία με το γάλα και για να μην μας κόψουν τα αυγά).
 Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου η κρέμα να πήξει.
 Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε δύο κουταλιές βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
 Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και  αλείφουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζουμε έτσι,ώστε να καλύψει τις άκρες και τις πλευρές ενός ταψιού, 35Χ25 περίπου.
 Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και την σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και μετά με τα υπόλοιπα.
 Περιχύνουμε με το βούτυρο  που απέμεινε το γαλακτομπούρεκο, το κόβουμε σε ρόμβους και το ψήνουμε 1 ώρα σε φούρνο, στους 180 βαθμούς.
 Μέχρι να ψηθεί το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι.
 Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό την φλούδα λεμονιού  με την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
 Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις ψηθεί το γλυκό, το περιχύνουμε με αυτό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Sas Euxaristw gia tis wraies Syntages sas exw kanei wraia faghta ....Omws edw me to galaktompouriko ta xalame ligo,den katalaBainw merikes lekseis mhpos ftaiei to oti leipw 25 xronia apo tin Ellada?
    Ti eine ta Retalia?
    To Niseste?
    to Kryo siropi sto telos pws to fteiaxnoun?
    600 gramaria auga prin ta spasw i meta?
    Filika G Amelethtos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σας αρέσουν η συνταγές μου και συγνώμη για την προηγούμενη συνταγή, όντος ήταν πολύ περίπλοκη, γι'αυτό σας ανεβάζω μια πολύ εύκολη εκδοχή του γαλακτομπούρεκο.
    Τα ρετάλια είναι κομμάτια που περισσεύουν όταν κόβουμε τα φύλλα.
    Νισεστέ(ς) είναι η εμπορική ονομασία του άμυλου καλαμποκιού και είναι το ίδιο με το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαϊζένα.
    Σας ευχαριστώ πολύ.
    Και ότι άλλο θέλετε μην διστάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή