Πα'ι'δάκια Χοιρινά με σος Barbecue





Πάρα πολύ νόστιμα, θα γλείψετε  και τα δάχτυλα σας, εγγυημένα!!!!!







Υλικά
2 κιλά παϊδάκια χοιρινά
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
10 καρφάκια γαρύφαλλα
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι

Για την σος Barbecue
1 φλυτζ. κέτσαπ
3 κ.σ. μουστάρδα
2 πορτοκάλια (χυμό)
2 κ.σ. μέλι ή 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. worcestershire sauce ή σόγια σος
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1 knorr λαχανικών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τα παϊδάκια (αφού πρώτα τα έχετε πλύνει πολύ καλά). Ρίξτε νερό μέχρι να σκεπαστούν και προσθέστε το κρεμμύδι στον οποίο έχετε καρφώσει τα γαρύφαλλα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αφήστε τα να βράζουν για 40-50 λεπτά (σε χύτρα 25 λεπτά).
Ετοιμάστε τη σος: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε ελαιόλαδο και σοτάρεται το κρεμμύδι με το σκόρδο πολύ καλά, (αν χρησιμοποιήστε ζάχαρη) ανακατέψτε την για 2 λεπτά, και προσθέστε το χυμό πορτοκάλι, αφήστε το 2 λεπτά να πάρει μια δυνατή βράσει και βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το για 8-10 λεπτά. Και βάλτε το στην άκρη.
Ανοίξτε το γκριλ του φούρνου αστούς 250 βαθμούς. Βγάλτε τα παϊδάκια από την κατσαρόλα, σε ένα μεγάλο ταψί, στρώστε τα δίπλα, δίπλα και με ένα πινέλο αλείψτε τα με τη σάλτσα,
 Ψήστε τα για 10 λεπτά, γυρίστε τα από την άλλη, αλείψτε τα με τη σάλτσα και ξαναβάλετε τα στο γκριλ,
Μπορείτε να τα βάλετε και στα κάρβουνα, άλλα και στο γκριλ γίνονται πολύ ωραία.
Σερβίρετε τα με πατάτες τηγανητές και μια σαλάτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου