Κοτόπιτα special!!!


Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο μέτριο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
250 γρ. έμενταλ
250 γρ. γκούντα
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. καπνιστό ρεγγάτο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθο
πιπέρι άσπρο
500 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο


Πως το κάνουμε:

Πλένουμε, καψαλίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο. Αφού βράσει καλά, το ξεκοκκαλίζουμε και το "μαδάμε".
Κόβουμε τα τυριά σε κύβους.
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν ελαφρά, ρίχνουμε τον άνηθο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά το πιπέρι και το κοτόπουλο ανακατεύοντας ελαφρά.
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μίγμα μας. Το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και ρίχνουμε την κρέμα να πάει παντού.
Από πάνω τοποθετούμε και το 2ο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε τα δύο φύλλα καλά μεταξύ τους ώστε να μην χυθούν τα τυριά με το ψήσιμο.
Αλείφουμε με λίγο αυγό το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η πίτα μας.



Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο: