ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

      Είναι ένα υπέροχο και υγιεινό φαγητό. Ήταν το αγαπημένο της μητέρας μου, λόγω το ότι δεν ήταν
πολύ λάτρης του κρέατος. Δοκιμάστε το, θα σας φανεί περίεργο γιατί....
εγώ προσθέτω αρακά και καλαμπόκι. Είναι όμως πάρα πολύ νόστιμο.


Υλικά 
1 κιλό φασολάκια στρογγυλά (κατεψηγμένα) ή φρέσκα το καλοκαίρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 κούπα καλαμπόκι
1 κούπα αρακά
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες  
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια και το μισό κουτί νερό
4 κουταλιές τις σούπας μαιντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

        Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά
ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια, τον αρακά και το καλαμπόκι, ανακατέυουμε για λίγο, προσθέτουμε τα
καρότα τις πατάτες το σκόρδο και το μαιντανό, ανακατέυουμε και τέλος ρίχνουμε τα ντοματάκια,  το νερό, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. ( δεν χρειάζεται άλλο νερό τα λαχανικά βγάζουν τα δικά τους υγρά )
 Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράζουν για 30  λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τα σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ!!!!!!!!!



     



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου